Pas på miljøet – tag cyklen på arbejde

0

Det har mange fordele at tage cyklen på arbejde. Ikke mindst får du din daglige motion på en nem og overskuelig måde, som ikke kræver, at du sætter en masse tid af til det. Derudover er cyklen et super miljøvenligt transportmiddel, og du skal ikke længere have dårlig samvittighed over at tage bilen hver dag. Når du tager cyklen på arbejde, får du altså både motion til krop og sind.

orgve

Pas på miljøet

Det er CO2-neutralt at cykle, og du bidrager derfor ikke til forurening, når du tager cyklen på arbejde i stedet for bilen – det betyder, at du gør noget godt for miljøet hver eneste dag. Især hvis køreturen går gennem byen, hvor der i forvejen er en del forurening, er cyklen et super godt og miljøvenligt valg. Hvis du har meget langt til arbejde, kan du starte med at tage turen på en el-cykel, som er det mest klimavenlige motoriserede køretøj, der findes. Hvis du for eksempel har omkring 25 kilometer til arbejde, vil du spare miljøet for en CO2-udledning på 6000 gram, hver gang du tager cyklen til og fra arbejde. Der er altså gode muligheder for at passe på miljøet, selvom du har en lidt længere tur på arbejde.

Godt at vide

Måske har du holdt dig væk fra cyklen, fordi du ikke har lyst til at være svedig, når du når frem på arbejde – men der er hjælp at hente. Hvis du sørger for at have tøj på, hvor luften har mulighed for at strømme gennem, er du sikret en behagelig temperatur under cykelturen. For eksempel er det en god idé at åbne op ved halsen og håndleddene, så tøjet ikke sidder super stramt der og på den måde forhindrer en god ”udluftning”. Samtidig er det smart at have din arbejdstaske i din cykelkurv eller på bagagebærret, så din ryg også får luft, og din bluse ikke ender med at være gennemblødt af sved. Det er selvfølgelig vigtigt, at du tager de nødvendige sikkerhedsforbehold, når du tager cyklen på arbejde. Derfor er det en super god idé at bære en cykelhjelm, så du kan føle dig helt sikker i trafikken. Der findes mange forskellige modeller og typer, og hvis du finder en med god ventilation, vil du ikke møde op på arbejde med en svedig hovedpund.

Share.

About Author

Leave A Reply