3 klimaråd til dig, som har din egen virksomhed

0

Der er rigtig mange forskellige ting at holde styr på, når man har sin egen virksomhed. Der er mange praktiske elementer, der skal huskes på, men også mange krav. En af de ting, som mange virksomheder tænker over, men som kan være svært at få ført ud i livet, er det at være miljøbevidst. Det er ikke altid nemt, og det kan være en af de ting, som bliver nedprioriteret, da det kan vente. Det er blevet en stor ting i medierne i de seneste år, og klimaet er på agendaen i de fleste problemstillinger, som vi bliver fremvist for. Det er derfor relevant, at firmaer også yder en indsats. Vi vil i denne artikel komme med et par forslag til, hvordan du kan tænke med klimaet in mente, når du driver din virksomhed.

 

Køb kvalitet fremfor kvantitet

Når du køber inventar til din virksomhed, uanset hvilken virksomhed du driver, så er det altid en god ide at købe inventar, som er holdbart. Det kan derfor være en god ide, hvis du eksempelvis driver en restaurant, at du køber ting som eksempelvis restaurantstole, borde, lamper og andet, som faktisk kan holde i lang tid. Det er en god ide at købe kvalitet fremfor kvantitet. Det holder ofte i meget længere tid, og man er sikker på, at man får en varer, der er holdbar. Derudover kan du også med fordel tænke på, hvilke materialer du vælger at købe dit inventar i. Det er en god ide at vælge noget materiale, som er slidstærkt og ikke tager imod skidt. Når du vælger kvalitet fremfor kvantitet, vælger du også med miljøet i dine tanker, da dine ting holder i længere tid, og derfor skal du ikke ud og købe nyt hele tiden.

 

Belysning

Belysningen i din virksomhed er også vigtig i forhold til miljøet. Det er relevant at nævne, da der er mange virksomheder, der ikke slukker lyset om natten eksempelvis. Det er rigtig dårligt for miljøet, da det bruger energi. På samme tid er det rigtig dårligt for økonomien også, så hvis du er en af dem, hvis virksomhed ikke slukker lyset, når de går hjem, så kan du med garanti spare en del penge på den front, hvis du ændre vanerne i din virksomhed. En ide kunne være at anskaffe belysning, der er registreret med censorer. Det kan virke som en dyr løsning, men på den lange ende, vil det give godt i pengepungen.

 

Affaldssortering

Store virksomheder finder det ofte uoverskueligt, at man skal sortere sit affald. Det er dog ikke nogen undskyldning, for virksomheder er ofte de store syndere. Der bliver smidt rigtig meget ud i en virksomhed, og hvis man kan indføre affaldssortering, i stedet for blot at smide det hele i en stor skraldespand, så ville dette også være rigtig godt for miljøet. Det vil helt sikkert også give en rigtig god samvittighed, hos dig som virksomhedsejer, hvis dette kunne blive indført.

Share.

About Author

Comments are closed.