Alt du skal vide om topdressing til din græsplæne

0

Drømmer du også om at få en tæt og grøn græsplæne? En flot græsplæne vil pryde din have, og du vil med glæde invitere venner og familie til grillfester. Børnene kan lege på græsplænen mens de voksne nyder et godt glas vin. Ofte er realiteten bare noget andet. Græsplænen er tør og brun, med en masse skaldede pletter på. Det er bestemt ikke nogen glæde at få græs mellem tæerne, og haven indbyder ikke ligefrem til leg og grillfester. Lyder sidstnævnte mere som din græsplæne? Så er det heldigvis hjælp at hente.

Mirakelmidlet topdressing

Selvfølgelig er der de gængse regler som at vande sin græsplæne (som dog ikke er godt for miljøet), og klippe den ofte, men nogle gange er det bare ikke helt nok. Topdressing, som er en blanding af sand og kompost, er svaret på dine bønner – blandingen fungerer som en slags booster til din græsplæne, som gør at din græsplæne hurtigt vil komme til at blive flot tæt og grøn. Topdressing vil fylde eventuelle ujævnheder ud, som gør at din græsplæne vil fremstå endnu tættere.

Sådan bruges topdressing

  1. Bestil en pose topdressing hjem. Størrelsen på din græsplæne afgør hvor stor en pose du skal bestille hjem.

  2. Klip din græsplæne. Du må maksimalt klippe 1/3 af græsset af.

  3. Spred herefter topdressing ud i et jævnt lag på lidt over en halv centimeter. Man må godt kunne se at du har kommet topdressing ovenpå græsplænen, men plænen skal heller ikke være totalt dækket af topdressing.

  4. Vent på de gode resultater. Du vil før eller siden få en langt mere grøn og tæt græsplæne.

Ekstra tips til en flot græsplæne

Hvis du gerne vil gøre lidt ekstra ud af at få en flot græsplæne, udover at bruge topdressing selvfølgelig, så læs med herunder:

  1. Klip græsset oftere, men ved en lavere indstilling så græsslåmaskinen ikke tager for meget af ved hver klipning.

  2. Hvis du vil gerne vil have, at din græsplæne ser ekstra tæt ud, så kan du så lidt nye græsfrø – gerne i forbindelse med at du topdresser. Du kan evt. nøjes med at gøre det, hvor der er bare pletter. OBS: Så frøene før du spreder topdressing udover græsplænen.

https://pxl.host/k41f64lu645rc90jyyl.png

Hvor tit skal græsplænen topdresses?

Du må højest topdresse din græsplæne 3 gange om året. Men når det er sagt, vil du også opleve store resultater ved bare at topdresse én gang om året, eller én gang hver andet år. Du kan tilføje topdressing på din græsplæne når det passer dig, så længe det ikke er om vinteren.

Topdressing: En miljøvenlig løsning

Udover at du får en pæn og jævn græsplæne, er topdressing også et miljørigtigt valg. Topdressing kan nemlig også bruges til at bekæmpe mos og lign. i din græsplæne, og er på den måde et bedre alternativ til sprøjtemidler. Da blandingen jo er lavet af kompost og sand, er det derfor helt naturligt, og vil ikke forurene jorden på samme måde som et syntetisk ukrudtsmiddel.

Share.

About Author

Comments are closed.