Bæredygtig og miljøvenlig begravelse eller bisættelse

0

En begravelse eller bisættelse betegnes måske hverken som bæredygtige eller miljøvenlige. En urne eller en kiste begraves i jorden til en begravelse eller bisættelse, så vi som sørgende har et sted at komme og besøge vores elskede afdøde, når vi ønsker det. Det er godt for os, men hvad med jorden?

I dag er der heldigvis stor opmærksomhed på bæredygtighed og miljøvenlighed i Danmark, og vi tænker meget mere på, hvad vi gør med vores efterladenskaber. Vi er for eksempel opmærksomme på at aflevere vores pantflasker i butikkerne igen i stedet for at smide dem i skraldespanden – eller endnu værre, i naturen. Vi er også blevet opmærksomme på vores kæmpe overforbrug af plastikposer. Flere butikker er begyndt at tage penge for plastikposer for at opfordre forbrugere til at medbringe egne indkøbsnet, imens andre butikker som for eksempel Coops butikker har udviklet en bæredygtig pose lavet af planter, som kan bruges igen og igen.

Vi har dog ikke alle sammen fået øjnene op for sådanne ting som begravelser eller bisættelse – formodentlig fordi bæredygtighed og miljøvenlighed ikke lige er det første vi tænker på i denne situation. Man kan derfor måske tro at disse ikke ligefrem kan siges at være miljøvenlige. Vi har dog i Danmark meget strenge krav for både bedemand og producent af kister og urner for at skåne miljøet så meget som muligt. Begravelser og bisættelser kan derfor i dag siges at være meget miljøvenlige:

De kister, der skal begraves med afdøde, er kvalitetskister, der opfylder alle nutidens krav om miljøvenlighed i både deres maling, deres lak og deres metalforbrug – uanset hvilken farve og størrelse man ønsker kisten i.

De urner, der skal kunne begraves i jorden til en bisættelse, er traditionelle, biodynamiske urner lavet af plantefiber. Disse urner er på grund af plantefibermaterialet 100 % nedbrydelige – og de kan samtidig farves og dekoreres efter personlige ønsker med for eksempel tegninger, navne eller sidste hilsner fra afdødes familie og venner.

En begravelse eller bisættelse er altså i dag både bæredygtig og miljøvenlig. For mere information om emnet kan du kontakte din bedemand i Vejle.

 

Share.

About Author

Leave A Reply