Batteridrevne haveredskaber gavner miljøet og effektiviteten

0

Når man skal på jagt efter nye redskaber til have- og parkarbejde såsom motorsav, trimmer, plæneklipper og blæser, der er nogle af de vigtigste redskaber at være i besiddelse af, er det vigtigt at gøre sig nogle indledende overvejelser, således man finder frem til de rette værktøjer. De fleste har nok disse redskaber i en variant, hvor det kræves tilsætning af en form for olie, brændstof eller lignende, som først og fremmest kan være ganske dyrt i drift. Herudover vil dette også være forbundet med en hel del udfordringer, da man både skal have erhvervet sig noget brændstof og olie, hvorefter det skal tilsættes i de rette mængder og doser. Denne måde er ydermere mere skadelig for miljøet i forhold til eldrevne værktøjer, der forurener mindre og tilmed kan oplades af strøm produceret af vedvarende energikilder.

Afstem valget af redskab i forhold til behovet – er det eldrevne værktøj tilstrækkeligt?

Når man så skal have erhvervet sig noget værktøj til havearbejdet, er det først og fremmest vigtigt at være bekendt med behovet, inden man erhverver sig noget værktøj. For langt de fleste typer af havearbejder vil det være langt tilstrækkeligt med eldrevet værktøj, der vil have kræfter nok til at løse de fleste opgaver, der kan opstå i en almindelig have. En eldrevet plæneklipper vil eksempelvis have kraft og kapacitet nok til at kunne slå mange forskellige størrelser af græsplæner, og har man en større græsplæne end det gennemsnitlige, er det også muligt at erhverve sig ekstra batterier, således man hurtigt kan gå videre, hvis et batteri skulle løbe tør for strøm.

Vær også opmærksom på tilkøb af ekstra batteri, lader osv.

Det forholder sig også ved eldrevne værktøjer, at man selv skal være opmærksom på at få tilkøbt de fornødne ekstra dele, hvilket vigtigst af alt er gældende for en oplader og et batteri. Det er muligt at få batterierne i forskellige størrelser og dermed også kapaciteter, og det er vigtigt at vælge en stor kapacitet på batteri til eldrevne redskaber, såfremt man har et behov, der er større end et enkelt batteris kapacitet. Jo større kapacitet det givne batteri har, jo længere arbejdstid vil der være tale om. Herudover er det også vigtigt at være opmærksom på, at den givne oplader skal være kompatibel til det givne batteri.

Share.

About Author

Leave A Reply