CO2 Neutrale hjemmesider – hvad er det for noget?

0

Du er sikkert støt på det lille logo der på en hjemmeside markere at den er CO2 Neutral, men hvad er det i grunden for noget og hvordan bliver en hjemmeside CO2 neutral?

Konceptet er egentlig meget simpelt, hjemmeside ejerne vil gerne fremstå mere skånsomme for miljøet, og derfra betale Ingenco2.dk for at få det eftertragtet logo på hjemmesiden. Men hvad gør Ingenco2 så ved virksomhedens hjemmeside der reducere udledningen af CO2?

Inden vi kan svare på det er vi nødtil, at se på hvilken CO2 udledningen en hjemmesiden egentlig har. Det kan man gøre ret simpelt ved opstilling i punktform.

  • Strøm til drift af serveren
  • Ressourcer til fremstilling af serveren
  • Strøm til vedligehold af serveren og hjemmesiden
  • Strøm til udvikling af hjemmesiden.

Hvis man fortsætter ud i flere led, så kan man også se på ressourcerne ham der udvikler hjemmesiden har brugt for at kunne lave hjemmesiden. Han har måske været på kursus og brugt sin bil for at komme til kurset osv.

Hvordan kan løsningen så gribe ind i den cirkel af forbrugere og gøre dem CO2 neutrale, og svaret er faktisk at det kan de ikke. Det de derimod kan gøre med de indtægter de har er:

  • Indkøb af CO2 kvoter (det kommer vi mere ind på)
  • Investere i CO2 venlige løsning som fx. Vindmøller og solceller

Indkøb af CO2 kvoter er egentlig en underlig størrelse, og for at forstå hvordan det kan hjælpe miljøet skal man overordnet se på kvote systemet. Det er sådan at EU er tildelt x antal kvoter, og det er dem kraftværkerne i EU må bruge, og ikke flere end det. Så hvis der findes 200 kvoter, og du køber de 10 af dem, så er der kun 190 tilbage som kræftværkerne kan bruger, og på den måde sænkes CO2 udslippet. Hvis kræftværkerne derimod bare handler dem med hinanden, så sker der ingen reduktion, i det der stadigvæk er 200 kvoter i spil.

Investeringerne i grønenergi giver sig selv, det har en naturlig og god påvirkning af vores miljø, men man kan ikke sikre at den strøm der er lavet fra vindmøllerne havner i netop dem server der driver hjemmesiden som har betalt for det, og det er derfor i bund og grund lidt noget sludder. Løsningen burde hedder noget i stil med “Hjælp EU med at blive grønnere”

Når det er sagt så kan du som hjemmeside ejer gøre lidt for at se på faktorene der er i spil når du vælger hosting udbyder. Det er nemlig ikke dem alle sammen der arbejder ens. Fx. Kan det anbefales at kigge på løsninger som UnoEuro og Meebox. Du finder rabatkoder til at de 2 løsninger her og her.

Hvad hjælper en rabatkode til webhosting udbydere så tænker du sikkert, men du kan jo passende investere de sparet penge i CO2 kvoter, eller en CO2 neutral hjemmeside.

Share.

About Author

Leave A Reply