Derfor skal du bruge bambus i dit hjem

0

Hvis du gerne vil gøre dit hjem mere bæredygtigt, men ikke helt har styr på, hvordan og hvorledes du skal være dig ad, kan du starte med at kigge på de ting, du køber til hjemmet – hvilket materiale er de lavet af? Hvad gør du med dem, når de skal smides ud? Hvordan er de producerede? Der findes utallige måder at være bæredygtig på, og det kan betale sig at starte ét sted. Bambus er et af de mest bæredygtige materialer, der findes, og her får du nogle gode grunde til, hvorfor du skal investere i flere bambusgenstande.

 

Bambus genplanter sig selv

Bambus er en utrolig plante med mange gode egenskaber. Blandt andet sørger planten selv for at sætte nye skud, hvorved den genplanter sig selv. Derudover er materialer fremstillet af bambus 100 procent nedbrydelige, og efterlader derfor ikke spor. Derudover bliver rovdriften på langsomt voksende træer formindsket ved at bruge bambus til fremstilling af møbler og brugsgenstande.

 

Bambus er utroligt slidstærkt

Møbler og brugsgenstande fremstillet af bambus er meget holdbare, da bambus er et meget slidstærkt materiale. Eksempelvis kan skåle, der er lavet af bambus, holde i meget lang tid, og ved at benytte skærebrætter produceret af bambus, skåner du både miljøet og dine knive.

 

Bambus er smukt

Udover at være ekstremt nyttigt og godt for miljøet, har bambus en smuk farve, som passer ind i den minimalistiske stil, vi har i Danmark. Den lyse træfarve giver en god kontrast til rå spiseborde og enkle sofaer, og eksempelvis kan et par kurve af bambus i stuen give både stil og funktionalitet til hjemmet. Leder du efter nye møbler til dit hjem? Lån penge let og hurtigt.

 

Bambus gør sengen blød

Udover at være god til møbler, kan plantefibrene i bambus bruges til at lave stof til eksempelvis sengetøj. Dynebetræk, puder og lagner produceret af bambusfibre er både bløde og lette, og det naturlige materiale er antibakterielt, så det holder bakterier væk fra sengen.

Share.

About Author

Leave A Reply