Derfor skal du isolere dit hus

0

Et godt isoleret hus holder godt på varmen. Det er ikke kun vigtigt for beboerne, at de kan holde varmen i de kolde måneder. Det er også specielt vigtigt, at varmeregningen ikke stikker af mod nye højder.

Hvis du er i tvivl om, om dit hus er isoleret godt nok, findes der flere måder at undersøge, om der slipper unødig meget varme ud af dit hus.

Den første måde er meget lavpraktisk – du skal blot tjekke din varmeregning. Et hus, der er isoleret ordentligt, kan nemlig opvarmes for omkring 10.000 kr. om året. Hvis din varmeregning er betydeligt større end det, kan det være, at dit hus er utæt og kunne have godt af noget efterisolering.

Én måde at undersøge om dit hus er utæt er ved at få hele dit hus termograferet. En termograf er et måleinstrument, der ”fotograferer” temperaturen i huset. Du kan se en termograf som et slags temperaturfølsomt kamera, der kan måle temperaturen rundt omkring i huset. Målingerne, som termografen har foretaget, kan så bruges til at konstatere, om der slipper for meget varme ud af huset og i så fald også, hvorhenne varmen slipper ud af huset. Du kan enten købe en termograf selv og foretage undersøgelsen eller du kan hyre en professionel, der ved, hvordan man betjener termografen for at få det bedst mulige resultat.

Hvis du leder efter en lettere måde at tjekke på, om varmen slipper ud, der ikke kræver en professionel, kan du lukke alle vinduer og døre og gå rundt i huset med en tændt røgelsespind og føre den langs alle åbninger ved både døre og vinduer. Røgen vil straks vise, hvor der er utætheder. Det er altså en billig måde at konstatere, om dit hus er utæt og dermed har brug for bedre isolering.

Hvis du har konstateret, at dit hus er utæt flere steder, er det en god idé at begynde at tænke i retning af isolering af hus. Isolering af hus er nemlig den bedste måde at holde varmen inde i huset og samtidig sparer penge på varmeregningen i sidste ende.

 

Share.

About Author

Leave A Reply