Derfor skal du tage et år på efterskole

0

Går du og overvejer at tage et år på en efterskole efter folkeskolen? Eller er du forælder til et barn der går med overvejelsen? Der er rigtig mange gode grunde til at tage et år på efterskole. Herunder får du nogle gode grunde til, hvorfor du eller dit barn skal tage et år på efterskole.

Dyrk din interesse

Alle efterskoler har en særlig profil som er kendetegnet for skolen. Nogle efterskoler er idrætsefterskoler mens andre efterskoler er naturefterskoler. Er du vild med fodbold, håndbold eller springgymnastik? Så er en idrætsefterskole en god mulighed for dig. På VGIE kan du dyrke forskellige former for idræt, og efterskolen er derfor både en oplagt idrætsefterskole, fodboldefterskole, gymnastikefterskole og meget mere.

Det vigtigste er, at du finder en efterskole, hvor du kan dyrke din interesse sammen med skolens øvrige elever.

Fællesskaber for livet

Den fælles interesse for en sport, naturlivet eller noget tredje som binder efterskoleeleverne sammen er med til at skabe et unikt fællesskab blandt eleverne. Du hører sikkert ofte tidligere efterskoleelever fortælle, at de har fået venner for livet på deres efterskole. Det unikke sammenhold du vil opleve på efterskolen, knytter dig nemlig tæt sammen med skolens øvrige elever.

Bliv klar til livet efter efterskolen

Når du tager et efterskoleophold, kommer du til at stå på egne ben i trygge rammer. Du vil opnå en selvstændighed og en modenhed, som du kan drage nytte af i livet efter efterskolen. Uanset om du efterfølgende vil tage en gymnasial uddannelse, en erhvervsuddannelse eller have et job, vil de menneskelige kompetencer, som du opbygger i løbet af et efterskoleophold, blive værdsat.

Er du stadig i tvivl, om et efterskoleophold er noget for dig? De fleste efterskoler holder åbent hus i løbet af skoleåret, hvor du har mulighed for at se efterskolen og tale med nuværende elever og lærere.

Share.

About Author

Comments are closed.