Det gode arbejdsmiljø

0

Når du skal snakke omkring et godt arbejdsmiljø, så er der flere ting, som det drejer sig om. For at det skal være et godt arbejdsmiljø, kræver det, at den sociale, fysiske og psykiske del af arbejdet er godt. Din arbejdsplads er højst sandsynligt det sted, hvor du tilbringer det meste af din dag, og her har et godt arbejdsmiljø en gevaldig indflydelse.

Det fysiske arbejdsmiljø

Hvad angår det fysiske arbejdsmiljø spiller omgivelserne ind, hvis du arbejder under gode forhold, medfører dette til et godt arbejdsmiljø. Hvis du f.eks. arbejder på en byggeplads, skal der være mindst en mandskabsvogn, hvor du og dine kollegaer kan opholde jer – Lej en ny mandksbavogn ny byggepladsen med nem tilslutning. En mandskabsvogn findes i forskellige størrelser, og antallet af rum afhænger alt efter mandskabsvogn. Udover dette kræver det, at sikkerheden på byggepladsen er i orden, så du og dine kollegaer færdes sikkert på steder med risiko for at komme til skade.

Hvis du arbejder på et kontor, skal du være opmærksom på, at der bl.a. er en god udluftning, og indretningen af kontoret er rimelig.

Psykiske og sociale arbejdsmiljø

Et godt arbejdsmiljø er, hvor du glæder dig til at møde ind om morgenen på dit arbejde. Det sociale og psykiske arbejdsmiljø hænger sammen, hvis du har det godt ved en af disse, har du det godt ved den anden.

Det gode psykiske arbejdsmiljø er, hvor du og dine kolleager kan snakke med hinanden, hvis I støder på opgaver, som I finder svære. Måske kan du ikke altid løse en arbejdsopgave alene eller knække koden til den. I disse situationer skal du kunne spørge dine kollegaer til råds. Hvis du trives på din arbejdsplads, gør det dine arbejdsdage nemmere og mere håndgribelige. Gode sociale stunder med dine kollegaer er det, som skal til for at få skabt det gode sociale arbejdsmiljø, hvor I kan rose og anerkende hinanden.

Share.

About Author

Comments are closed.