Drop plastikflaskerne og køb en drikkedunk

0

Hvis du har fulgt bare en lille smule med i nyhederne inden for de seneste par år, så har du garantereret hørt om den plastikforurening hele jorden er udsat for. Forfærdelige historier om døende havdyr og ødelagte økosystemer florerer, og måske har du endda set et billede eller to af de såkaldte plastikøer. Heldigvis er plastikforureningen noget vi alle sammen kan gøre en indsats imod. For eksempel kan du overveje at droppe plastikflaskerne og købe en god drikkedunk i stedet.

Det første skridt

Plastik laves af raffineret olie, der hentes op ved omkostningsfyldte boringer ned i undergrunden. Noget af det bruges som energikilde, men noget af det går også til at lave alle de plastprodukter som vi kender fra vores hverdag. Men ligesom der findes alternativer til oliefyr i form af vedvarende energi, findes der også alternativer til plastikken. Du kan for eksempel holde op med at smide penge efter plastikflasker og købe en drikkedunk i stedet for. Det er måske et lille skridt, men i det lange løb kan det spare en masse plastik, fordi du genanvender din flaske i stedet for hele tiden at købe nye. Samtidig er det muligt at købe drikkedunke med logo, så du for eksempel kan støtte din yndlingssportsgren eller måske sende en kærlig hilsen til planeten med et billede af en jordklode.

Inspirer folk omkring dig

Plastikforureningen ophører selvfølgelig ikke, fordi du som ene person holder op med at købe plastikflasker. Det er en beundringsværdig handling, men du kan gøre endnu mere, hvis du inspirerer andre til at følge dit eksempel. Vis dine venner dine drikkedunke med logo, så de kan blive klar over, at der er et alternativ til plastikken. Kun hvis vi alle sammen følges ad, kan vi skabe en fremtid bygget på vedvarende energi, hvor planeten ikke trues af ting som overforbrug og plastikforurening.

Share.

About Author

Comments are closed.