En kattelem sparer på energien

0

Mange husejere har en kat, som får lov til at rende ind og ud, som den har lyst til. Men flere tænker dog ikke over, at den dyre varme suser ud af vinduer og døre, når katten skal lukkes ind og ud. Problemet kan løses hurtigt og enkelt med en kattelem.

Valg af kattelem

En kattelem er en lille åbning, som katten selv kan gå ind og ud af. Kattelemmen monteres ofte i hjemmets hoveddør eller tæt derved. Kattelemmen åbner kun kortvarigt, når katten benytter kattelemmen og er lukket resten af tiden. Det er mere energivenligt end at åbne hoveddør eller vindue flere gange dagligt for at lukke katten ind eller ud. Udover at kattelemmen sparer på varmen, så kan katten også gå ind og ud, som den vil, selvom du ikke er hjemme. De fleste kattelemme har en låsemekanisme, så du kan låse din kat inde for natten, hvis du ønsker det. Når du har besluttet dig for at investere i en kattelem, bør du inden køb gøre dig overvejelser om, hvilken type kattelem du ønsker. Der findes enkle kattelemme, som er et godt valg til de fleste katteejere, hvis katten altid skal have fri adgang til både hus og have. Investerer du lidt mere i din kattelem, kan du få en variant med lås. Vil du være sikker på, at det kun er din kat, der benytter kattelemmen, kan du vælge en med chip, så den kun åbner for din kat. Katten får indsat en chip i nakken, som kattelemmen reagerer på ved at åbne. Dette er den mest sikre type kattelem, da man som husejer undgår uønskede katte i huset.

Hvor skal kattelemmen monteres?

De fleste monterer kattelemmen i hoveddøren, da det er et oplagt sted for katten at gå ind og ud. Når du køber kattelemmen, bør du sikre, at den kan monteres i det materiale, du ønsker, da nogle kattelemme egner sig bedre til eksempelvis mursten end andre. Hvis du allerede har en kattelem, som skal skiftes ud, så tjek altid målene på kattelemmen inden køb. Se et stort udvalg af kattelemme her.

Share.

About Author

Leave A Reply