Et godt tip til dig, som skal lægge fliser til den nye terrasse

0

Det er en populær tradition blandt danskerne, at vi går i haven, når foråret rammer, og får den smukgjort, så den står snorlige, når sommeren rammer os. I de fleste tilfælde er det ikke det største, der skal gøres. Hvis du, ligesom majoriteten af danskerne, holder haven ved lige i løbet af vinteren, burde du allerede være mere eller mindre klar. Hvis du derimod ikke lige har nået det hen over vinteren, eller du, på den anden side, bygger nyt eller renoverer hus, har du væsentligt mere at se til. En populær opgave, når det kommer til havearbejdet, vil altid være at lægge fliser. Lige meget hvor du skal have lagt nye fliser, om det er terrassen, indkørslen eller lignende, er det altid en god idé at tage brug af en pladevibrator.

Hvad er det, og hvad gør den?

Pladevibratoren er en relativt stor maskine, som stamper jorden under dine nye fliser. Formålet med dette er at skabe et stabilt og plant underlag, som fliserne kan ligge på. Når du bruger pladevibratoren, gør du det ikke kun lettere for dig selv at anlægge fliserne efterfølgende, du får altså også et langt pænere og mere stabilt resultat ud af det. Derfor er pladevibratoren en væsentlig del af terrasse- eller indkørselsanlægningen.

En kæmpe faktor, du skal være opmærksom på

Hvad du dog skal være opmærksom på, når du køber en pladevibrator, er det, der hedder kompressionsdybden. Kompressionsdybden siger noget om, hvor langt ned i jorden din pladevibrator kan stampe. Jo længere ned din pladevibrator kan stampe, desto et fastere underlag får du. Din pladevibrator kan dog også have en for høj kompressionsdybde. Dette kan ses, hvis den sænker niveauet, du ønskede din terrasse eller indkørsel at være i. Det anbefales at du går efter pladevibratorer med en kompressionsdybde på 10 centimeter.

Share.

About Author

Comments are closed.