Få din bolig til at fremstå ren og flot med disse tips

0

De fleste af os kan godt lide at bo i et rent og flot hjem. Det er dog langt fra de fleste af os, der ser det sjove i at gøre rent og rydde op. Ikke desto mindre er det nødvendige pligter, og de kan gøres lettere og sjovere med nogle få, nemme tips.

 

Tag snavset i opløbet

Vi kender alle det med at løbe rundt og bruge en hel dag på at gøre klar, hvis man får gæster om aftenen. Der skal støvsuges i alle hjørner og kroge, der skal tørres støv af på alle overflader – også på toppen af skabene, på fodlister, ovenpå døre og så videre – der skal vaskes vinduer, der skal ryddes op og der skal laves mange andre ting. Dette kan nemt tage rigtig lang tid, og når det hele er overstået, er man så træt, øm og stiv i kroppen, at man faktisk ikke kan overskue også at skulle forberede mad og være social med gæsterne. Der er dog en nemmere måde at gøre det på – ved løbende at holde rent i hjemmet, slipper man for at stresse rundt ved specielle anledninger. Der behøver måske ikke at blive tørret støv af ovenpå køleskabet hver uge, og vinduerne trænger måske ikke til en vaske mere end en gang om måneden, men ved at have disse ting planlagt løbende, bliver det lettere og hurtigere at holde huset rent. En god idé er at lave en månedsplan for, hvilke dage og uger, der skal gøres hvad, og hvor ofte hver enkelt ting skal gøres.

 

Hav altid nyklippet græs

En af de ting, der kan få en bolig til at se flot og præsentabel ud, er omgivelserne. En græsplæne, der er vild og utrimmet, kan nedsætte værdien og det udseendemæssige på et hus, der ellers er flot og velholdt hus. En nyklippet og velholdt græsplæne vil derimod gøre boligen ekstra præsentabel, og kan medvirke til at gøre naboerne misundelige. At slå græs er dog ikke den sjoveste aktivitet for alle, og hvis du er en af dem, der absolut ikke gider bruge tid og energi på selv at holde plænen veltrimmet, kan du investere i en robotgræsslåmaskine. En lille robot, der ved behov kører rundt og trimmer græsset, kan hjælpe til med altid at holde boligen og omgivelserne pæne og præsentable, og du skal ikke selv tænke på at få tid og overskud til det.

 

Rens tag og fliser for alger

Lige så vel som vi gerne vil passe godt på vores hår og sørge for, at det er velpasset og sidder godt, så bør vi tænke på at passe godt på vores hus’ hår – eller rettere sagt, husets tag. Der kan let komme mos og alger på et tag, og det kan se grimt ud på et ellers velholdt hus. Også fliser kan få et grønt tæppe af mos og alger, og det er tidskrævende og hårdt at fjerne det selv. Bestil en miljøvenlig behandling af alger for at få afrenset fliser og tag og fuldende din boligs flotte velholdte udseende.

Share.

About Author

Leave A Reply