Giv huset mere liv

0

Vi drømmer alle om et hjem med liv og lys. Store åbne rum, hvor der er plads til familien, plads til det perfekte kontor eller plads til at indrette det soveværelse, vi altid har drømt om. Lys er vigtigt for os, særligt fordi vi i vores nordiske hjørne af verden må gå store dele af året med korte, mørke dage, hvorfor vi i dagtimerne higer efter mest muligt lys. Men hvorfor er lys så vigtigt?

De rette vinduer giver det bedste lysindfald

Hvis du ønsker at få mest muligt lys ind i boligen, bør du straks kaste et blik på dine vinduer. Det er dem, der bestemmer, hvor meget lys, der trænger ind i boligen. Derfor giver store vinduer selvsagt mere lys.

Størrelsen på vinduet er dog ikke alt. Også vinklen har stor betydning for hvor meget lys, der slipper igennem. Derfor er f.eks. et ovenlysvindue særligt godt, da dets vinkel giver optimalt lysindfald – typisk igennem en stor, blank rude.

Det rette lys påvirker rummet

Lys er ikke bare vigtigt for vores humør, men også for den måde vi opfatter et rum på. Et kraftigt lys vil få rummet til at føles større, hvormed vi også er mere veltilpasse, når vi opholder os der. Særligt kombinationen af hvide vægge og et godt lysindfald kan få selv mindre lokaler til at fremstå rummelige og indbydende.

Skal man sælge en bolig med mindre rum, kan det derfor ofte svare sig at erstatte vinduer og evt. tænke i ovenlys. Køberen vil se boligen anderledes og visuelt opleve rum og lokaler som større og mere indbydende.

Lys påvirker vores koncentrationsevne

Det naturlige lys er ikke bare godt for humøret at opholde sig i. Vores koncentrationsevne stiger ligeledes, når vi arbejder i f.eks. et kontormiljø, der er oplyst naturligt. Unaturlige lyskilder kan forårsage uro og påvirke hjernen negativt, hvorfor det bliver sværere at arbejde længe og koncentreret. Det bliver till gengæld lettere opnåeligt med naturligt lys.

Bemærk desuden at det naturlige lys er at anbefale i alle opholdsrum. Også børneværelser vil have gavn af godt, naturligt lys, der gør rummet mere behageligt.

Share.

About Author

Leave A Reply