Gode grunde til at opføre en sauna

0

For mange mennesker er saunaen noget, der hører svømmehallen til. Men saunaen behøver slet ikke at være et sted, du kun bruger, når du har været en tur i den lokale svømmehal. Faktisk har varmen mange gode egenskaber for din krop. Har du lyst til at gøre noget godt for dig selv, kan du derfor vælge at opføre en sauna i din egen have. Se udvalg af udendørs sauna her.

Sådan påvirker saunaen din krop

Når du går i sauna og oplever varmen, reagerer din krop ved at sende signaler fra din hud til din hjerne om, at varmen er farlig. Derfor frigiver kroppen adrenalin, som gør, at din hjerterytme øges. Når din hjerterytme bliver hurtigere, pumper hjertet mere blod rundt i din krop, og det får blodårer og blodkar til at udvide sig. Saunaen kommer derfor til at fungere som en form for træning for dine organer, og det betyder, at dit blodtryk falder, når du går ud af saunaen igen. De høje temperaturer er derfor med til at holde din krop sund.

Fordele ved at gå i sauna

Hvis du er et aktivt menneske, har din krop ekstra godt af en tur i saunaen, når du har motioneret. Saunaen hjælper nemlig din krop med at udskille affaldsstoffer, fordi du kommer til at svede under de høje temperaturer. Det betyder, at din restitution efter din træning også mindskes markant.
For at få de bedste resultater, er det en mulighed at veksle mellem en tur i saunaen og en tur under koldt vand. Det får nemlig din krop til at reagere på de forskellige stimuli, og det er med til at øge blodcirkulationen. Når din blodcirkulation øges, får du gerne færre smerter fra muskler og led, og det er med til at gøre saunaen til en god måde at afslutte din træning på.

Share.

About Author

Leave A Reply