Hjælp miljøet én tøjvask ad gangen

0

Vi lever i et samfund i konstant udvikling, og det har det været altid. Det har dog aldrig gået hurtigere, end det gør i dag. Udviklingen har dog ikke altid været hensigtsmæssig, da vi i rigtig mange år har svinet miljøet og ødelagt klimaet. Dette skal der dog sættes en stopper for nu. Derfor er det på et politisk, videnskabeligt og privat plan vigtigt at passe på miljøet. Selvom vi naturligvis ikke kan gøre lige så meget, som de kan i folketinget og i forskellige laboratorier, så kan vi også gøre en forskel. Selv vores daglige tøjvask kan være med til at hjælpe miljøet.

Benyt vedvarende energikilder

Først og fremmest skal man bruge energi for at få gang i opvaskemaskinen. Her findes der mange forskellige muligheder, og bor man i lejlighed, har man ofte ikke et noget valg. Men bor man i sit eget hus, kan man tage et aktivt valg og vælge at få sin elektricitet og varme fra vedvarende energikilder. Her kan man fx vælge imellem solenergi eller vindenergi, da de ikke skader miljøet og klimaet.

Kig på energimærkningen

Selvom man benytter sig af vedvarende energi, så kan det stadigvæk betale sig at vælge en vaskemaskine med lavt energiforbrug. Der vil være perioder, hvor solen ikke skinner og vinden ikke blæser, og i disse perioder bliver der ikke genereret så meget energi. Derfor kan man blive nødt til at benytte elektricitet som ikke kommer fra vedvarende energi. For at bruge så lidt energi som muligt bør man finde en vaskemaskine med energimærkningen A+++, alle producenter laver energivenlige modeller nu, LG er blandt dem, der er meget langt fremme. Se nogle af deres mange modeller her.

Vælg den rigtige sæbe

Sæbe til vaskemaskiner kommer i mange forskellige former. Det findes som pulver, væske, tabletter osv. Når mange køber sæbe, så kigger de ofte på prisen og de egenskaber sæben har. Mange sæber er dog fyldt med forskellige kemikalier som både er usunde for miljøet og ens egen krop. Derfor bør man finde sæbe produkter som ikke indeholder dårlig kemi.

Undgå små tøjvaske

Vi kender det alle sammen godt. Det der med ikke lige at have det rigtige rene tøj, og derfor vasker man lige en enkelt skjorte og et par bukser. Det kræver dog lige meget vand og energi, uanset hvor meget man vasker. Derfor bør man altid time sin tøjvask, så man vasker så meget som muligt.

Tør tøjet i det fri

Det er ikke kun selve vasken som er energikrævende. Dem som ejer en tørremaskine ved hvor smart den er, men den kræver også meget energi. Derfor bør man uanet årstid tørre tøjet på et tørrestativ udenfor eller indenfor.

Share.

About Author

Leave A Reply