Hvad skal man være opmærksom på ved virksomhedsoverdragelse?

0

I forbindelse med køb eller salg af en virksomhed, er der mange forskellige aspekter, man skal være opmærksom på, hvilket kan være udfordrende, da en virksomhedsoverdragelse oftest byder på tidspres, risikoer, kompleksiteter. Herudover kan en forhastet virksomhedsoverdragelse foretaget uden det overordnede overblik blive mangelfuld, hvilket kan give økonomiske konsekvenser for medarbejdere, køber samt sælger. Herfor kan det være en fordel at sætte sig grundigt ind i de forskellige ting, inden man sælger eller køber en virksomhed, således alt går rigtigt til og ikke får nogle unødige konsekvenser.

En overdragelse indebærer mange aspekter

Når man skal have overdraget eller overdrage en virksomhed, er der meget, man skal være opmærksom på, hvorfor det i første omgang kan være en fordel at være godt forberedt, således der er lagt en god handlingsplan for overdragelsen. Inden en overdragelse kan det være en fordel at få lavet en såkaldt due diligence test, der er juridiske undersøgelser, som kan hjælpe potentielle købere, investorer og rådgivere med at finde ud af, om der skal gøres noget ved virksomheden inden overdragelsen. Denne type af test giver altså købere optimal og værdifuld indsigt i prisfastsættelse, gennemførelse af overdragelsen mv. Herudover skal man også være opmærksom på de kontrakter og forhandlinger, der skal laves ved en overdragelse, og her kan det være en udfordring at holde overblikket selv, da det kræver en god viden at lave kontrakter og dertilhørende forhandlinger, mens man også kan komme under tidspres.

Få hjælp, rådgivning og håndtering fra professionelle

Herfor kan det være en fordel at få professionel hjælp til virksomhedsoverdragelse, da man herved undgår fejl og mangler i kontrakterne, hvormed man undgår de fatale konsekvenser, en virksomhedsoverdragelse kan have, hvis ikke det hele foregår korrekt. Når man skal have fundet professionelle til denne hjælp, kan det være en fordel at finde et firma, der er erfarne inden for netop virksomhedsoverdragelse, således man kan få den fornødne rådgivning, mens et erfarent firma også vil være bedre behjælpelige med håndtering af forhandlinger, prisfastsættelser mv.

Share.

About Author

Leave A Reply