Hvilken type solcelle passer til dig og din bolig?

0

Efterhånden er der mange, som investerer i solceller, og det kan være en god investering i det lange løb. Der findes bare flere forskellige slags solceller, og da solceller er en dyr investering, så er det vigtigt, at du vælger den rigtige type. Herunder kan du læse mere om, hvilke typer der findes, og hvad forskellen på dem er.

De tre solcelletyper

Monokrystallinske solceller
Denne solcelletype er den, der er mest udbredt i Danmark. Den hedder monokrystallinsk, fordi mono er latinsk og betyder ’en’ eller ’enkelt’, hvilket hentyder til, at den indeholder én siliciumkrystal. Foruden dette er det en solcelletype, som er karakteristisk ved, at panelerne har en sort eller grå overflade. Derudover kan de være runde i hjørnerne, men hvis du ønsker, at de skal ligge tæt på dit tag, så er det muligt at få dem i kvadrater. Oftest kan cellerne med mindre afstand give en højere effekt.

Polykrystallinske solceller
Denne solcelle er anderledes, da den indeholder flere siliciumkrystaller. De forskellige krystaller i solcellen kaster sollyset uensartet tilbage, hvilket kan give overfladen en levende effekt. Solcellerne er karakteristiske ved, at de oftest har en blå nuance og er kvadratiske.

Tyndfilmssolceller
Tyndfilmssolceller kan også kaldes for 2. generations solceller. Modsat de andre to typer er denne solcelle ikke lavet af siliciumkrystaller, men den er i stedet baseret på amorft silicium. Amorft silicium er mere udviklet end krystallinske solceller, og derfor findes den i flere forskellige former og farver.

Dyr investering, men det kan betale sig

Solceller kan være en god investering, da du kan komme til at spare penge på energiforbruget, men det er samtidig også en dyr investering, da det ikke er helt billigt at anskaffe sig solceller. Du bør derfor undersøge, om du har mulighed for at få statslig støtte og derved få tilskud til at købe et solcelleanlæg. Det kan også være, at du har sparet penge op til solcelleanlægget, men lige står og mangler de sidste par tusinde. Hvis dette er tilfældet, så kan du vælge at benytte dig af et sms lån, hvorved du hurtigt kan låne de penge, du mangler.

Share.

About Author

Leave A Reply