Hvilken varmepumpe skal du vælge?

0

Der kan være mange penge at spare ved at vælge en varmepumpe fremfor andre varmekilder. Eksempelvis hvis du vælger at skifte din oliekedel til en varmepumpe. Derudover findes der flere forskellige muligheder, når du skal vælge varmepumpe.

 

Hvad en varmepumpe er?

En varmepumpe er et anlæg, som tager varmen i luften eller i jorden og bruger varmen til at opvarme boligen med. Varmepumpen skal bruge el for at virke, men er dog langt billigere end, hvis du har elvarme. Ift. en el-radiator bruger en varmepumpe kun en fjerdel af elektriciteten, som en el-radiator vil bruge til at opvarme boligen. Varmepumper kan installeres i alle typer huse, og anlægget er på samme størrelse som et køleskab. Det er derfor oplagt at installere det i en kælder eller i et bryggers. Vælger du en luft-til-luft varmepumpe, så er det meste af anlægget udendørs. Det eneste der sidder inde, vil være blæseren, som sender den varme luft ud i rummet. Vælger du varmepumpen som din primære opvarmningskilde, så er det vigtigt, at huset er velisoleret, så vil varmepumpen være mere stabil, og det vil også være med til at forlænge varmepumpens levetid.

 

Hvilken type varmepumpe du skal vælge?

Der findes 3 typer varmepumper

  • Jord-til-vand
  • Luft-til-luft
  • Luft-til-vand

En jord-til-vand varmepumpe er lidt mere effektiv end en luft-til-vand varmepumpe er, men anlægget er væsentlig dyrere at få sat op og anlagt, da slangerne skal graves ned i haven. For at etablere sådan et varmepumpe system kræves der en tilladelse. Varmepumpen fungerer på den måde, at jordvarmen bliver transporteret ind til varmepumpen i en slange med væske. Det er en yderst effektiv måde at varme huset op på og kan sagtens være husets eneste varmekilde.

 

Luft-til-luft
En luft-til-luft varmepumpe bruger varmen fra den luft, der er udenfor. Lidt som et omvendt køleskab, hvor varmen tages ud fra luften og puttes ind i huset. Denne type varmepumpe bruges især i sommerhuse.

 

Luft-til-vand

Har du ikke plads til at grave slanger ned i jorden, så kan en luft-til-vand varmepumpe være den rette løsning for dig. Varmepumpen laver mere varme ved at bruger den varme fra luften, som er i rummet, eller som er udenfor. Fordelen ved denne type frem for jord-til-vand varmepumpen er, at den ikke kræver så meget plads og derfor ret hurtigt kan etableres. Den er et godt alternativ til jord-til-vand varmepumpen.

 

Der findes som sagt disse 3 løsninger, og hos Scanheat kan du læse meget mere om de forskellige varmepumper og tale med en professionel om, hvilken type varmepumpe, der passer lige netop hjem til dig. Det kan derfor være en god idé, at vide hvor meget du har sat af i budgettet til at få installeret en varmepumpe, da det også skal være med i overvejelserne ift. anskaffelsen af en varmepumpe. Jord-til-luft er en meget effektiv måde at opvarme huset på, men er også den klart dyreste løsning. Derfor kan det være at du sagtens kan tage alternativet, som er luft-til-vand varmepumpen, men det kan du tale med en professionel om.

Share.

About Author

Leave A Reply