Hvordan behandler man fugt i hjemmet?

0

Fugt er en af de store modstandere, når man bor i et ældre hus eller lejlighed, og efterhånden som de moderne huse bliver mere og mere tætte kan f.eks. kondens også spænde ben for disse husejere. Fugt kan vise sig på mange forskellige måder, og det er noget, man bør tage alvorligt, da det kan udvikle sig til skimmelsvamp, der er meget sundhedsskadeligt. Derfor skal du straks sørge for behandling af fugt i vægge, hvis du har mistanke om alvorlig fugt i hjemmet!

Mange fugtskader kan forebygges!

For langt de fleste bliver fugtproblemerne sjældent så alvorlige, at der skal professionel hjælp til at klare dem, og mange fugtskader kan faktisk forebygges med nogle simple forholdsregler. Her drejer det sig om at sørge for masser af ventilation i huset gennem flere gange udluftning om dagen og særlig udluftning efter bad, hvor vanddampen fordeler sig ud i hele huset. Herudover bør du altid have en lille smule varme på i alle husets rum – og det gælder også kælderrum, hvor fugtskader meget ofte viser sig at være værst. Generelt skal du også være opmærksom på kondens – særligt om sommeren. Hvis du døjer meget med dette, så bør du forsøge at tage aktion med det samme, så problemet ikke bliver værre!

Hvis fugten har fået fat…

Symptomerne på fugt er helt generelt, at der kan lugte muggent, og der kan være store fugtskjolder på vægge og lofter. Herudover er afskallende maling også et faresignal, som du bør være opmærksom på. Hvis fugten for alvor har fået fat i væggene, så er det vigtigt at få det behandlet hurtigst muligt. Behandling af fugt i vægge er én af de mest typiske opgaver for de professionelle skadesfirmaer, og de har meget stor erfaring med, hvad der skal gøres i de enkelte tilfælde. Det er et meget udbredt problem, som kun bliver værre, hvis der ikke gøres noget ved det, og da det kan udvikle sig til at blive sundhedsskadeligt, så er det bare med at være opmærksom på fugten i dit hjem!

 

Share.

About Author

Leave A Reply