Hvorfor fyre med træbriketter?

0

I dag ser man flere og flere danske familier, der vælger at fyre med træ frem for at anvende energikilder som fyringsolie, gas eller kul.

Der kan være mange årsager til dette valg, men den primære må forventes at være baseret på den økonomiske besparelse, som en familie kan opnå ved at fyre med træ. Prisener på råstoffer som netop olie, gas og kul er nemlig fortsat høje, hvilket kan have store betydning for en gennemsnitsfamilies årlige udgifter til varme. En familie, der bruger 2000 liter olie årligt, vil faktisk kunne spare omkring 10.000 kroner på at fyre med træ. Af samme årsag vælger mange netop træet – og særligt træbriketter, der er betydeligt billigere og giver god varme samt god samvittighed.

Træ er vedvarende energi

Træ er verdens mest miljøvenlige råstof. Træ er en råstofkilde, der står og vokser hvert år. Hertil spørger mange, om det så ikke er forkert at fælde træerne? Men svaret er nej.

I Danmark er vi heldige at have store skovområder, hvor vi kan fælde træer og plante nye. Faktisk er det hele formålet ved mange af vores store skovområder, og tilsvarende gør de det ude i resten af Europa.

Træerne hjælper desuden på vores klima, da de suger CO2 ud af luften, hvormed de bekæmper drivhuseffekten. Læg dertil, at når vi er færdige med at anvende vores træprodukter, så kan vi udnytte energien i dem ved at brænde dem. Træet udleder kun samme mængde CO2, som det allerede har optaget, og forhindrer at vi i stedet brænder med kul eller olie.

Træet er med andre ord det langt bedste produkt, vi kan anvende som ressource, når vi skal varme hjemmet op eller producere produkter.

Særligt til at varme op, er netop træbriketter ideelle, da de er skabt fra restprodukter fra netop træproduktion af f.eks. møbler o.l. Derved anvendes træet 100 %, uden at noget går til spilde. Det er godt for miljøet – og det er godt for din pengepung, da træbriketter koster meget mindre end andre energiformer. Træbriketter har tilmed en meget lav askegrad, hvorfor det er særdeles velegnet i pejs og fyr.

Share.

About Author

Leave A Reply