Hvornår bør jeg skifte mit tag?

0

Er du i tvivl om, hvorvidt dit tag bør skiftes, eller om det blot trænger til en rengøring og en overfladebehandling? Det kan være svært at se, hvis ikke man er uddannet inden for faget. En god ide er, at behandle dit tag med et algemiddel hvert andet år. På den måde sikrer du, at ingen mos eller alger vil slå rødder i dit tag samtidig med, at dit tag vil se flot ud. Er uheldet alligevel ude, og er det tid til at skifte taget, har du i dag mange muligheder, når du skal vælge tag. Både med hensyn til udseende og kvalitet, men også når der skal vælges den bedste energiløsning.

 

Energiløsning der hjælper miljøet og din varmeregning

Når du skal skifte dit tag, er det en god ide at efterisolere. Dette kan nemlig have stor betydning for din varmeregning, som vil blive mindsket betydeligt med den rette isolering. Dette er altså både godt for din pengepung, men også for miljøet, da varmetabet gennem loft og tag ofte er 12 procent højere, end varmetabet gennem ydervæggen. At isolere eller efterisolere er ofte også den nemmeste, hurtigste og billigste måde at mindske din varmeregning på. Faktisk vil omkostningerne ved at efterisolere være tjent hjem på blot tre til fire år. Vil du gerne spare penge og samtidig gøre noget godt for miljøet, bør du derfor overveje dette.

 

Hvilket tag skal jeg vælge?

Det kan være svært at vælge, hvilket tag der passer bedst til huset, dets udtryk samt husets historie. Du kan for eksempel vælge et Decra ståltag, som er en billig og robust kvalitetsløsning eller et Eternittag, som er lavet af miljøvenlig fibercement, og som er et billigt og modstandsdygtigt tag. Det er dog altid en god ide at få hjælp af en tagekspert til at vælge, hvilken type materiale og udtryk der vil passe til netop dig hus og dermed også sikre, at taget passer til resten af husets konstruktion. Du kan se mere på Dansktagbygs hjemmeside.

Share.

About Author

Leave A Reply