Jordvarme

0

Hvis du går med tanker om at energirenovere dit hus sådan for alvor, bør du uden tvivl overveje at benytte dig af jordvarme. Med et jordvarmeanlæg kan udnytte jordens varme til din fordel og varme huset op for næsten ingen penge.

Nu tænker du sikkert, at jordvarme kun findes om sommeren og ikke om vinteren, men der tager du faktisk fejl. Læs mere om det samt priser, gode råd osv. i artiklen herunder.

Jordvarme kan spare dig for rigtig mange penge

En af de helt gode grunde til at investere i et jordvarmeanlæg er, at det kan spare dig for uhyre mange penge. Jordvarme er en af de absolut billigste varmekilder du kan benytte dig af. Derfor kan du altså varme dit hus op for næsten ingen penge, MEN.

Et jordvarmeanlæg koster selvfølgelig noget at anskaffe og installere. Derfor skal du forvente, at der som min. går fem år før investeringen begynder at generere overskud afhængig af, hvor mange penge du har mulighed for at spare på dine varmeudgifter. Når det så er sagt, er der efter de min. fem år tale om en rigtig god investering, der uden tvivl vil give dig en mere overskuelig økonomi.

Jordvarmen kan udnyttes året rundt

Rigtig mange tror fejlagtigt, at jordvarmen kun eksisterer i de varme sommermåneder. Jorden indeholder altid en varme, der kan udnyttes. Også selvom der er der frostgrader udenfor.

Når du graver et par lag ned i jorden, finder du varmekilder. Og det er disse varmekilder, der bidrager til varmen inde i huset. Kilderne er stadig varme om vinteren, hvorfor jordvarmen altså kan udnyttes året rundt. Og det giver blot et endnu større incitament til at benytte et jordvarmeanlæg.

Sørg for at dit hus er velisoleret og opnå større effekt og besparelser

Hvis du allerede har et jordvarmeanlæg eller overvejer at købe det inden for nærmeste fremtid, skal du vide, at det er en uhyre god ide at efterisolere dit hus.

Et hus der er velisoleret vil spare dig for ekstra mange penge, hvis du benytter dig af et jordvarmeanlæg. Jo bedre isoleret huset er, jo mindre varme skal du bruge for at fyre huset op. Og det er altså noget, der har en ganske positiv effekt på dit varmeforbrug og ikke mindst dine varmeudgifter.

Et godt råd: Snak med en energirådgiver

Er du i tvivl om, hvorvidt et jordvarmeanlæg er noget for dig eller ej, er det en god ide at tage en snak med en energirådgiver. I langt de fleste tilfælde er det gratis at snakke med sådan en rådgiver.

Rådgiveren er især god at snakke med, da han eller hun kan komme med et meget retvisende bud på, hvor mange penge du har mulighed for at spare ved hjælp af jordvarme. Derudover kan energirådgiveren typisk også komme med nogle gode tilbud på jordvarmeanlæg og installering.

Hvis du vælger at få et jordvarmeanlæg, skal du være bevidst om, at noget af din plæne skal graves op i forbindelse med nedlægningen af varmeslangerne.

Eksterne kilder:
http://varmepumpe-guide.dk/jordvarme/ – Varmepumpe-guide giver godt overblik over mulighederne med både jordvarme, men også med andre varmepumper.

Share.

About Author

Leave A Reply