Kan din kloak følge med klimaforandringerne?

0

Vejret i Danmark ændrer sig i disse år, og vi hører flere og flere historier om kældre og huse, der bliver oversvømmet. Faktisk regner det ikke særligt meget mere, end det tidligere har gjort, men regnen er ikke særligt godt fordelt, og den kommer i stedet i store regnskyl på en gang. Det kan mange af de danske kloaksystemer ikke holde til, da de fleste af dem er konstrueret for mellem 50 og 100 år siden.

Gå sammen i boligejerforeningen

Hvis kloaksystemerne på din vej er nedslidte eller ikke kan klare de store mængder vand, er den bedste løsning at få renoveret hele kloaksystemet. Du kan gøre nok så meget på din egen grund for at afhjælpe regnen, men hvis I er flere der har problemet, kan det være en god idé at gå sammen og komme problemet til livs for alvor.

Vælg en ekspert i kloakarbejde og regnvandsnedsivning til at hjælpe jer med projektet. For en kloakmester Gilleleje kan I kontakte familiefirmaet Erik Andersen, der har 100 års erfaring indenfor kloak- og murerarbejde. De kan hjælpe med renovering af kloakken og kan lave andre løsninger, der hjælper til nedsivning af regnvand. Projekter der hjælper til nedsivning af regnvand kan også være med til at forskønne jeres vej med grønne områder og fine blomsterbede.

Fradrag og støtte

Når I går sammen om at lave et projekt for at forbedre kloaksystemer og regnvandsnedsivning, skal I huske, at I kan søge en række tilskud og fradrag. Mange kommuner giver et tilskud på op til 20.000 kr. til at regnvand nedsives på egen grund, og vedligeholdelsesarbejde på egen grund kan give et håndværkerfradrag alt efter hvor mange i er i husstanden. Kloak- og murerfirmaet Erik Andersen kan være med til at gennemgå kloaksystemet og undersøge mulighederne i netop din kommune for regnvandsnedsivning. De kan også være behjælpelige vejledning på fradrags- og tilskudsordninger. Er skaden allerede sket med en oversvømmelse efter et skybrud, kan de også være behjælpelige med forskellige typer forsikringsskader.

Share.

About Author

Leave A Reply