Det kan være en stor fordel at have varmepumper som sin primære opvarmningskilder i boligen, da varmepumper er gode for miljøet, mens de ligeledes kan sørge for, at man får en mindre varmeregning hver måned. Herudover er det også en særdeles let måde at få opvarmet boligen på, da man ikke skal indkøbe fossile brændstoffer i form af olie, naturgas eller lignende, mens man ej heller skal bekymre sig om at opfylde sig fyr. Man kan altså spare penge, besvære og gøre en god gerning for miljøet ved at erhverve sig varmepumper, men det er dog vigtigt, at man laver nogle indledende undersøgelser, således man kan blive sikker på, om man kan få varmepumper i ens bolig.
Vigtigheden af et velisoleret hus skal understreges
For at få det bedste ud af en varmepumpe, er det meget vigtigt, at man har et velisoleret hus, hvilket er gældende, uanset hvilken type af varmepumpe man ender med at vælge til huset. Taber huset for meget af den varme, varmepumpen producerer, vil den komme på overarbejde, hvormed den benytter for meget strøm dagligt. I varmepumpen er der nemlig indbygget en elpatron, der kan træde i kraft på ekstra kolde dage, og denne elpatron vil træde i kraft alt for ofte, hvis huset ikke kan holde godt nok på varmen. På den måde vil varmepumpen komme til at køre på et alt for højt blus alt for ofte, hvormed man altså ikke kan komme til at spare noget på varmeregningen ved at have investeret i varmepumper. Man kan undersøge, om ens hus er velisoleret, ved at tage et kig på husets nuværende varmeforbrug for derefter at se, om det stemmer nogenlunde overens med normale tal.
Krav til gulvvarme og radiatorer
De fleste varmepumper samarbejder bedst med gulvvarme frem for radiatorer, da gulvvarme kræver en meget lav fremløbstemperatur for at kunne skabe meget varme i boligen. Mange typer af radiatorer kræver en lidt større fremløbstemperatur for at kunne skabe god varme i boligen, og det er noget, der vil kræve en højere kapacitet fra varmepumpen. Der findes dog forskellige typer af effektive radiatorer, der kan opvarme boligen tilstrækkeligt med en forholdsvis kold fremløbstemperatur, og har man sådanne i boligen, kan det igen godt betale sig med varmepumper i boligen. Har man ældre typer af radiatorer, der ikke kan give tilstrækkeligt med varme med en lav fremløbstemperatur, kan man vælge at skifte til større radiatorer, som for det meste vil samarbejde godt med varmepumpeanlæg.
At installere en varmepumpe i sit hjem kan være en dyr fornøjelse, hvis man skal være sikker på, at man vælger den rette løsning. Står du i en situation, hvor du godt kunne bruge flere penge at gøre med, så kan du trykke lige her for at finde dine lånemuligheder.