Kender du det forskellige udstyr til at yde førstehjælp?

0

Der findes mange slags forsikringer. En uofficiel en af slagsen er førstehjælp. Det håber du heller aldrig, at du får brug for, men står du pludselig midt i en ulykke, er du glad for, at du kan det. Desværre har mange mennesker det med at stå magtesløse og kigge på, når uheldet er ude, fordi de ikke ved, hvad de skal gøre – og det ville de sikkert ønske, at de gjorde. Tænk bare, hvis du kunne redde et familiemedlem, en ven/veninde, en kollega eller blot en helt fremmed, ved at kunne førstehjælp og vide, hvordan det forskellige udstyr skal bruges.

Lovgivning om udstyr til førstehjælp på danske arbejdspladser

På danske arbejdspladser skal der være udstyr til førstehjælp ifølge loven. Helt bestemt siger den at arbejdspladsen skal være forsynet med både det nødvendige rednings- og førstehjælpsudstyr til ulykkestilfælde samt passende ildslukningsudstyr. Derudover skal der være lokaler til førstehjælp, og lokalerne skal indeholde en tilstrækkelig mængde udstyr, så der hurtigt kan ydes hjælp, hvis uheldet skulle være ude. Samtidig skal lokalerne være let tilgængelige med bårer, så ambulancefolk hurtigt kan komme ind, fortsætte arbejdet og få båren ud i ambulancen.

Hvilket udstyr findes der?

Der findes meget forskelligt udstyr til førstehjælp, som det kan være vigtigt at have på arbejdspladsen, hvis en ulykke skulle ske. Det kan dreje sig om f.eks. ulykker, hjertestop, blødninger og hovedskader. I så fald er det godt først og fremmest at have udstyret til rådighed, men også at være sat ind i, hvordan det bruges. Dermed er du i stand til at reagere hurtigt, hvis der skulle blive brug for det. Blandt det store udvalg af udstyr er:

  • Alutæpper og andre tæpper,
  • Plastre og forbindingsstoffer,
  • Gel mod brandskader,
  • Vejrtrækningsudstyr,
  • Pulsmåler,
  • Stetoskop,
  • Øjenskyl og sårrens,

Dette er blot et udvalg af den store mængde udstyr. Det er ikke sikkert, at det er relevant for alle arbejdspladser at have det hele – og de samme ting – men det er selvfølgelig vigtigt at sikre, at I på jeres arbejdsplads som minimum har det lovmæssige udstyr på plads. Køb førstehjælpsudstyr her.

Share.

About Author

Leave A Reply