Klimaændringens betydning for din kloak

0

I Danmark forventer man, at der i fremtiden kommer meget mere vand og regn. Det kan betyde flere oversvømmelser på grund af blandt andet forhøjet grundvand, som kan risikere at lave store skader på dit hus. Med massive regnskyl vil kloakkerne fyldes med vand, så de løber over. I dag accepteres det, at kloakkerne løber over hvert andet år, men i fremtiden vil dette ske mange flere gange og også i et kraftigere omfang. Dette er naturligvis medvirkende til at skabe en del bekymring og samtidig også en del diskussion, da man på den ene eller anden måde gerne vil have fundet en løsning. At kloakken løber over vil nemlig kunne bidrage til skader på mange huse, hvor adskillige materialer og konstruktioner kan ske at blive ødelagt.

 

Kommer der f.eks. vand i kælderen, vil de indvendige flader herinde samt møbler og ting, der opbevares i kælderen, blive totalødelagt, og den øvrige del af boligen vil også blive påvirket i form af fugt fra kælderen af. Det er nemlig sådan, at alle organiske materialer ikke har godt af fugt og vand over længere tid, og materialerne vil enten tage skader med det samme eller over en længere periode.

 

Hvad kan man gøre som boligejer?

Som boligejer vil man naturligvis gå langt for at undgå skader på sit hus, og de fleste husejere skal også begynde og forvente at skulle bruge mange flere penge på forebyggende foranstaltninger for at undgå eventuelle problemer med vand. Det betyder også, at husejerne i fremtiden skal være ekstra opmærksomme på tagrender, nedløb og kloak, hvis de skal sikre sig på den bedst mulige måde. Vandet skal nemlig ledes så hurtigt som muligt væk på den mest korrekte måde, og det skal gå stærkt i forhold til hvor meget vand, der kommer til at falde. Er din kloak defekt, er det derfor nu absolut nødvendigt, at du tager kontakt til en autoriseret kloakmester. Samtidig bør du også undersøge kloakkens generelle stand, og som ansvarlig husejer bør du sikre dig, at din kloakmester husker at komme ud til et servicetjek én gang om året i din bolig.

 

Forbered din kloak på fremtiden

Vil du vide mere om, hvordan du kan sikre dig mod fremtidens store mængder af vand – tag kontakt til din lokale kloakmester. Befinder du dig i Nordborg eller Sønderbog, og vil du gerne have foretaget et servicetjek på din kloak – ring til T.J. Byggeforretning.

Share.

About Author

Leave A Reply