Leje af lift til arbejdsopgaver – en kort vejledning

0

Det kan være hensigtsmæssigt at leje en lift, hvis du skal have klaret en arbejdsopgave hurtigt og behændigt. Liftene er især velegnede til alle former for projekter i højden, som enten er for store til en stige eller for små til et stillads. Liftene kommer i forskellige udgaver, som alle har hver deres fordele. Selvom disse kan være ganske behjælpelige ved byggeprojekter, er de også forbundet med en vis arbejdsrisiko, hvorfor du må være ekstra påpasselig, når du arbejder med lift.

 

Sikkerheden kommer først

Der eksisterer nogle klare retningslinjer for arbejdet med lift, som man bør respektere og tage højde for. Da arbejdet ofte foregår nogle meter oppe, er der nødt til at være fuldkommen styr på alle de forskellige forhold. Som udgangspunkt er det vigtigt, at du er blevet grundigt instrueret i brugen af liften og kender til alle funktioner samt kapacitet. Ligeledes er det en god ide, hvis du har sørget for at læse manualen så grundigt som muligt. Liften skal naturligvis være lovlig jf. forskrifterne, og betjeningsanordningerne skal virke efter hensigten. Nødstop, nødsænkefunktion, bremser, dæk og støtteben skal fungere optimalt. Du bør gå liften efter og tjekke den dagligt for at sikre, at alle delene virker. Det er fornuftigt først at prøvekøre liften, og når liften tages i brug, skal du både afsikre og afmærke dit arbejdssted. For din egen sikkerheds skyld er det bydende nødvendigt, at der er en jordmand tilstede, når du opererer med liften.

 

Hvilken lifttype passer bedst?

De forskellige lifttyper er velegnede til forskellige ting, og du må prøve at vurdere hvilken type af lift, der passer bedst til den forestående arbejdsopgave. En almindelig saxlift er ganske nyttig, hvis du blot skal lige op og ned i højdemeterne. Liften er ret kompakt, hvilket gør den anvendelig ved lidt smallere arbejdssteder. Lastbilliften (mobillift) har påmonteret selve liften på ladet, hvilket naturligvis gør transporten noget lettere. Liften kan hæves højt og komme vidt omkring, men fylder til gengæld også en smule mere. Der findes også trailerlifte, der, på samme måde som lastbilliften, afhjælper eventuelle transportudfordringer. Bomliften kører du selv, og denne lifttype er nyttig til mange forskellige arbejdsopgaver. Det er dog vigtigt med et stabilt underlag, da liften er relativt tung. Er du bosiddende på Sjælland, i Nordsjælland eller omkring København, kan du finde både rådgivning samt et uforpligtende tilbud på leje af lift her.

Share.

About Author

Leave A Reply