Nyt køkken med fokus på bæredygtighed

0

Der er flere måde at få et nyt køkken på, hvor der er fokus på bæredygtighed. Du kan vælge et køkkenfirma, som har bæredygtige materialer til at sammensætte dit nye køkken. Det kunne f.eks. være AUBO køkkener, de går op i miljøet og kæmpede igennem 3 år for at få miljømærkningen BREEAM, som fastslår, at produkterne er bæredygtige. AUBO køkkener var et af de første køkkenfirmaer i Danmark til at få stemplet ”bæredygtighed”. Her kan du derfor roligt handle, hvis du ønsker et helt nyt køkken, som er bæredygtigt.

 

En anden måde at tænke bæredygtigt er ved at genbruge enten dit eget gamle køkken eller et andet gammelt køkken. Her vil du med sandpapir, maling og nye greb kunne lave dit eget bæredygtige køkken.

Hvilket køkken skal du vælge?

Du skal have nyt køkken, men du ved ikke helt om, du selv vil give dig i kast med dit bæredygtige projekt, eller om du skal vælge et helt nyt køkken. Der er flere ting, der afgør, hvad du skal vælge heriblandt, hvor meget du rent økonomisk har til dit nye køkkenprojekt, hvilken stil du har i dit hjem nu, og hvilken stil du gerne vil have?

 

Fordele ved at vælge et helt nyt køkken

Ved at vælge et helt nyt køkken, så kan du sætte præg på det, og derfor få lavet nogle helt andre løsninger, end der måske er i dit nuværende køkken. Der vil ikke være en helt masse, du selv skal gøre, det klarer køkkenfirmaet for dig. Det eneste du skal, er at tage stilling til, hvilket materiale køkkenet skal være i og hvilken farve det skal have? Her kan du evt. vælge at sige til køkkenfirmaet, at du kun er interesseret i at se deres bæredygtige løsninger, så du kun får de løsninger at se, som er realistiske ud fra mindsettet om, at skulle have et bæredygtigt og grønt køkken. Et nyt køkken kan fås i mange forskellige prisklasser, det er derfor en god idé at lave research hos flere forskellige køkkenfirmaer.

 

Fordele ved at lave dit eget gør det selv køkken

Måske har du egentlig et rigtig fint køkken, men du er træt af det og ønsker at få det piftet op. Her behøver du langt at fra gå ud at investere i et helt nyt køkken, du kan komme rigtig langt ved at slibe og evt. male. Det er meget moderne, at få naturen ind i hjemme i dag, det ses især i den skandinaviske stil, hvor hjemmet holdes i lyse farver, men hvor der både kommer en masse træ og planter ind i indretningen. Har du derfor et gammelt køkken, så kan du evt. slibe det, og hvis du synes, så kan du male det f.eks. hvidt. Hvis du som mange andre har en sort bordplade kan du evt. skifte den ud med nogle gamle planker eller finde en bordplade på DBA eller Gul og Gratis. På den måde kan du hurtigt få dig et nyt køkken, som ikke kommer til at koste en bondegård.

Share.

About Author

Leave A Reply