Økonomiguide: Sådan rydder du op i økonomien

0

En hyppig årsag til stress er rod i økonomien. Mange oplever, at det er svært at fåøkonomien til at hænge sammen, og er der ikke overblik over de store såvel som de småudgifter, giver det problemer pålængere sigt. Heldigvis kan økonomien gøres meget mere overskuelig, hvis der bliver ryddet op i den. Følg disse simple råd og fåmindsket stressen over en uoverskuelig økonomi.

Få bugt med gælden

En velkendt post i privatøkonomien er gældsposten. Det er ikke til at komme udenom et lån eller to gennem livet. Dog skal man være påpasselig med at låne for meget eller tage for mange lån eller at forsømme dem. Gælden er nem at skubbe til side og glemme, men skal der være orden i økonomien, er der ingen vej udenom den. Der er imidlertid flere strategier til at komme gælden til livs –for mange fungerer det bedst at fåde smålån af vejen først, da renten her som regel er højst. For at indfri smålånene kan det være en god idéat tage et nyt og større lån og afbetale de mindre lån med det, sågælden samles ét sted. Lån af penge til indfrielse af gæld kan du læse mere om på https://www.pengeinfo.dk/forbrugslaan/.

Sortér i dine abonnementer og medlemskaber

En anden typisk pengesluger er de mange medlemskaber og abonnementer, som vi tegner. I sig selv er et abonnement eller medlemskab måske ikke særlig dyrt, men har du mange af dem, løber det hurtigt op. Ofte er vi ikke selv klar over, hvor mange penge, vi rent faktisk betaler til diverse abonnementer eller medlemskaber, ligesom vi heller ikke altid kan huske, hvad vi egentlig betaler til. Sæt dig derfor ned og gennemgåminimum de sidste 6 måneders betalinger til abonnementer og medlemskaber, sådu får overblik over de månedlige, kvartale og halvårlige betalinger. Det kan meget vel være, at du betaler for apps, streamingtjeneste, eller medlemskab hos fitnesscenteret eller foreninger, som du ikke får udnyttet. Overvej hvad du helt kan undvære, og om du kan finde billigere alternativer.

Ryd op i dine vaner

Vores økonomi styres i høj grad af vores vaner. Ofte er det i forbindelse med mad, at vores dyrere vaner udfolder sig –eksempelvis ved at købe mad i den dyre kantine påarbejdet fremfor at smøre en madpakke, bestille takeout eller gåpåmange café- og byture. Det kan ogsåvære vaner i forhold til tøj, elektronik eller andet, der gør udslaget. Konfrontér dine dårlige vaner og prøv at begrænse dem såmeget som muligt.

Share.

About Author

Leave A Reply