Oliefyr får dødsstødet – hvad gør du?

0

Oliefyret er på vej ud, og næste skridt er stop for naturgasfyr.

Olie- og gasfyr har haft deres glansperiode. Uanset hvordan man vender og drejer det, har de såkaldte fossile brændstoffer ingen stor fremtid; de udleder CO2, når man brænder dem af, der er begrænsede mængder tilbage, og forsyningssikkerheden er meget tvivlsom.

Fossile brændsel får endeligt slut i private boliger. Allerede i 2013 blev det forbudt at installere oliefyr i nye huse. Og fra 2016 måtte man heller ikke erstatte et gammelt oliefyr med et nyt, hvis man kan få fjernvarme, varmepumpe eller pillefyr.

Det positive er, at der er masser af penge at spare på opvarmning, hvis du skifter det gamle oliefyr ud. Beregninger, viser, at du kan sænke din varmeregning med op til 8.140 kr. om året.

Det er bestemt ikke alle huse, der er lige egnede til varmepumper. Hvis huset ikke er isoleret tilstrækkeligt, eller der er mindre og ineffektive radiatorer, så kan en varmepumpe have svært ved at varme huset op, fordi de kører med lavere fremløbstemperaturer end fx olie- og gaskedler.

Træpillefyr en billig løsning

Et træpillefyr er den billigste varmekilde at installere og drive. Prisen på træpiller er kun steget ca. 4 % over de sidste 10 år.

Share.

About Author

Leave A Reply