Overvejer du at finde en varmepumpe til boligen eller sommerhuset? Se med her

0

De gamle og traditionelle opvarmningskilder såsom oliefyr, naturgasfyr og lignende kan i længden give meget store varmeregninger, og det er også noget, der har medført, at mange er begyndt at søge efter billigere alternativer på markedet. Her vil man med garanti støde på varmepumpen, der er en særdeles miljøvenlig opvarmningskilde, mens den ligeledes også er en billig måde at opvarme boligen på. Der findes dog en hel del forskellige typer af varmepumper på markedet, mens de også har forskellige funktioner og kvaliteter, og det kan herfor være en fordel at gøre sig nogle indledende overvejelser, inden man erhverver sig en varmepumpe til boligen. Dertil skal man også overveje, hvor mange penge man vil investere i varmepumpen. Er de dyrere end forventet, eller ønsker du blot ekstra økonomisk sikkerhed, så kan du nemt og hurtigt sikre dig hjælp til finansieringen via et hurtiglån på nettet.

Hold øje med varmepumpens energivenlighed

Uanset om man vælger jord til vand varmepumpe, luft til vand varmepumpe eller luft til lift varmepumpe, kan det være en fordel at holde øje for de forskellige varmepumpers energivenlighed. Her kan man eksempelvis vælge at undersøge, om de givne modeller befinder sig på energistyrelsens liste over varmepumper, der er energimærkede, da man herved kan sikre sig, at varmepumperne er miljøvenlige. Man kan også vælge at se på varmepumpens SCOP-værdi, som er fortællende for, hvor effektiv varmepumpen er hen over et år. Jo højere SCOP-værdi den givne varmepumpe har, jo bedre vil varmepumpen være til at skabe varme.

Varmepumpens udendørs temperaturer og akkumuleringstank er vigtige overvejelser

Det kan også være en fordel at undersøge, hvilken udendørs temperatur varmepumpen kan arbejde i, da det er vigtigt at den varmepumpe, man ender med at vælge, kan klare temperaturer ned mod -15 til -30 grader. Derved sikrer man sig, at man også kan få opvarmet boligen, selvom der er en hård vinter. For at være sikker på hele tiden at have varmt vand og luft til rådighed, kan det være en stor fordel at vælge en varmepumpe med akkumuleringstank, hvilket dog ikke er muligt ved luft til luft varmepumpen. Tanken er en form for buffer, da varmepumpen sørger for, at vandet i akkumuleringstanken hele tiden er varmt, hvormed der altid vil være varmt vand til rådighed, når der er behov for det. Så skal man ikke vente på, at vandet opvarmes, mens man også har en buffer, hvis man skal benytte meget varmt vand ad gangen. Derved undgår man også, at varmepumpen hele tiden skal tænde og slukke, når man skal benytte varmt vand, hvilket kan give økonomiske besparelser.

Share.

About Author

Leave A Reply