Sådan energiforbedrer du din bolig

0

Det er på mange måder en god idé at forsøge at energiforbedre din bolig. Energiforbedringer er nemlig med til at øge din boligs værdi, at spare dig for penge og at passe på miljøet. Det er ikke gratis at lave energiforbedringer, men til gengæld kan du se det som nogle rigtig gode investeringer, der kommer dig til gode senere hen.

Giv din bolig en hulmursisolering

Når du gerne vil energiforbedre din bolig, er det først og fremmest en mulighed at hulmursisolere den. Hvis du synes, at din bolig holder dårligt på varmen, når det er vinter, er det en god løsning med en hulmursisolering. Det gør nemlig, at din bolig bliver langt mere tæt. På den måde sparer på penge på dine varmeregninger. Samtidig er det også med til at forbedre indeklimaet i dit hjem.

Hulmursisolerings priser varierer, da det afhænger af både din boligs størrelse og den udbyder, du vælger. Indhent pris på hulmursisolering her, hvis du leder efter et godt tilbud.

Hvis din bolig allerede er hulmursisoleret, findes der også andre former for efterisolering, der kan gøre din bolig endnu tættere. Det gælder f.eks. isolering af lofter, tagkonstruktioner, gulve m.m.

Investér i nye vinduer

Nye vinduer er også på mange måder en god investering, når det gælder energiforbedring. Hvis du har nogle gamle vinduer, er der nemlig stor sandsynlig for, at de er slidte og utætte. Meget varme kan ryge ud af et par utætte vinduer. Derfor går der meget varme til spilde.

Når du skifter dine utætte vinduer ud med nogle nye, bliver din bolig igen mere tæt. Hvis du er i tvivl om, hvorvidt dine vinduer er utætte eller ej, kan du som regel mærke det, hvis du føler med dine hænder i nærheden af dine vinduer. Utætte vinduer er ofte også fugtige, så det er også et tegn, du kan holde øje med.

Nye vinduer er ikke kun godt for energiforbedring af din bolig. Det pynter også på din boligs ydre samt gør den mere sikker for indbrud.

Skift til en varmepumpe

Der findes forskellige måder, hvorpå du kan opvarme din bolig. Der er nogle, der er langt mere miljøvenlige end andre. Hvis du gerne vil skifte til et alternativ, der er mere miljøvenligt end dit nuværende, så skal du overveje en varmepumpe. Der findes forskellige former for varmepumper, men fælles for dem alle er, at de producerer langt mere energi, end de bruger. Desuden bruger de luft, som er en vedvarende kilde, til at producere varme. Det er et rigtig fornuftigt alternativ til f.eks. et olie- eller pillefyr.

Installér nogle solceller

Det giver sig selv, at solceller er en rigtig god idé, når du forsøger at energiforbedre din bolig. Du kan nemlig producere energi ud af solens stråler, som også er en vedvarende energikilde. Solceller skal ligesom alle de andre tiltag ses som en investering, da du med tiden kommer til at tjene dine penge ind igen, fordi du sparer penge på f.eks. varme.

Share.

About Author

Comments are closed.