Sådan indretter du et miljøvenligt hjem

0

I de seneste år er der kommet mere og mere fokus på bæredygtighed alle steder. Vi vil gerne passe på naturen, på klimaet og på os selv. Derfor er der også god grund til overveje, hvordan man bedst muligt indretter sine rum, så de bliver miljøvenlige. Vi giver dig her nogle tips og tricks til, hvordan du kan indrette dit hjem, så det bliver miljøvenligt og stadig bevarer hygge og et smagfuldt design.

Indret med genbrug

Hvis du skal renovere din stue, anbefaler vi først og fremmest, at du ikke smider dine møbler ud. Du kan vælge at give dit gamle møbel væk eller sælge det på nettet. Mange møbler kræver enormt mange ressourcer at fremstille, og derfor ville det ikke være særlig miljøvenligt at smide dem ud. Du kan også overveje at bruge dine gamle møbler på nye måder. Gamle vinduer kan for eksempel forvandles til en smuk skillevæg, og gamle døre kan laves om til en hyggelig bænk. Når du skal ud og investere i nye møbler, skal du gøre det med omtanke. Køb så meget som muligt i genbrug. Når du er på genbrugsjagt, skal du gå efter naturmaterialerne. Undgå f.eks. plastik og andre kunstige materialer, da de er usunde for både dig og klimaet. Der findes utrolig mange smukke og helt unikke fund på loppemarkeder, i genbrugsbutikker og på køb-og-salg-hjemmesider. Ofte er ældre møbler endda af rigtig høj kvalitet, og brugte møbler afgiver også færre skadelige stoffer end nye. Genbrug er altså en unik vej til et miljøvenligt hjem. Derudover sætter det også et personligt og hjemligt præg på indretningen.

Gå efter kvalitet

Det er klart, at alle møbler ikke kan findes i genbrug. Hvad enten møblet er nyt eller gammelt, er det vigtigt, at man køber møbler i høj kvalitet. Kvalitetsmøbler holder ofte længere og har højere værdi. En sofa er et godt eksempel på et møbel, som mange ønsker fra ny. Her stilles der høje krav til både komfort og design, som genbrugsfund har svært ved at leve op til. Du kan læse mere om kvalitetssofaer her.

Share.

About Author

Leave A Reply