Skab en smuk og idyllisk have på en bæredygtig måde

0

Havearbejde er godt for både kroppen og psyken. Hvis du er ivrig efter at få haven til at skinne og stå skarpt i en fart, så er det rigtig godt, men du skal huske at dosere arbejdet og passe på kroppen. Og nyd haven, for du er heldig, hvis du har én.

Havearbejdet kan tage virkelig lang tid, og det er nemt at få fornemmelsen af, at man ikke kommer nogle vegne. De frø man sår, tager flere måneder om at komme op og træer man planter bliver først store efter 8-10 år, så det er en lang proces.

Den bæredygtige løsning

Hvis du har en have, som består af god og næringsrig jord, så er det bare med at komme i gang med arbejdet. Men er det modsat, har du brug for et produkt, som tilsætter disse nødvendige næringsstoffer.

Det kan du gøre ved hjælp af forskellige kemiske stoffer som f.eks. kunstgødning og pesticider. Det er dog ikke en særlig bæredygtig måde at gøre det på, og det er heller ikke ligefrem en billig løsning. Hvis du er på udkig efter et andet alternativ, kan du finde nogle eksempler her:

  • Grøngødning – Fungere ved at plante bælgplanter ved dine planter. De vil så frigive de ønskede næringsstoffer til jorden, og planterne vil udnytte dem til at vokse sig større.

  • Organisk gødning – Det kan være dyremøg, planter eller kompost.

Organisk gødning består af 100% materialer fra naturen. Hvis du vælger at tilsætte organisk gødning i stedet for kunstgødning, vil processen gå langsommere, da de organiske materialer vil følge naturens tempo. De vil frigive næringsstoffer til jorden i symbiose med planten, og vil derfor hverken skabe for meget eller for lidt næring. På denne måde skader du heller ikke miljøet. Du kan finde mere om priser, anmeldelser, m.m. her.

Find det rigtige tidspunkt

Du skal også tænke over klimaet og årstiden. Er det vinter og frostgrader om natten, er det ikke det bedste tidspunkt at begynde at plante flotte blomster og bær. Nattefrosten vil ødelægge frøene inden de overhovedet kommer i gang med at blomstre.

Derfor er det en god ide at vente til slutningen af foråret, så der er masser af sol og varme, som planterne kan bruge som næring. Hvis du ønsker at plante dine planter i vinterhalvåret, kan du vælge at gøre det i en vinterhave eller i et drivhus.

Så hvis du ønsker at skabe en smuk have bestående af enestående planter, som samtidig ikke er skadelig for miljøet og klimaet, så er det en god ide at bruge grøngødning eller organisk gødning.

På denne måde vil du også få de bedste planter med stærke og robuste rødder.

På grund af det naturlige tempo, vil planternen vokse op og blive stærke og ensartede. Det skaber det absolut bedste resultat, for planterne bliver store, flotte og ikke mindst modstandsdygtige over for en række forskellige sygdomme, så de ikke så let dør.

Share.

About Author

Comments are closed.