Solceller og jordvarmeanlæg

0

Overvejer du at udstyre dit hus med et jordvarmeanlæg, solceller eller måske begge dele? I så fald bør du læse med her, hvor du kan finde en helt masse nyttig viden om disse to energi- og varmekilder.

Udnyt jordens og solens energi og minimer dit varmeforbrug

Der er ingen tvivl om, at du kan banke din varmeregning helt i bund ved at udnytte jordens og solens energi i form af henholdsvis et jordvarmeanlæg og solceller.

Hvis din nuværende varmeregning er forholdsvis dyr, er det i den grad værd at overveje om du ikke skal investere nogle penge i energirenovering af boligen. Solceller og jordvarmeanlægget er i den grad to ting, der kan hjælpe dig med at spare penge på dit varmeforbrug.

Er det dyrt at anskaffe et jordvarmeanlæg?

Et jordvarmeanlæg koster typisk mellem 80.000 kr. og 120.000 kr. afhængig af, hvor du køber det henne og hvor mange varmeslanger du skal have lagt ned i jorden. Derfor kan det godt være ret så dyrt at anskaffe, men det er meget vigtigt at huske på, at sådan et anlæg typisk kan spare dig for 40-50% (måske mere) af din varmeregning.

Det vil altså sige, at denne anskaffelsespris er tjent hjem inden for ganske få år. Det er noget som er værd at hæfte sig ved, hvis du overvejer et jordvarmeanlæg.

Hvorfor er det værd at investere i energirenovering af huset?

Der er ganske mange gode grunde til at investere i energirenovering af huset/boligen. En af de største grunde er selvfølgelig, at du minimerer din varmeregning ganske betragteligt. Det bliver helt enkelt billigere for dig at bo i dit hus.

Derudover forbedres indeklimaet også, hvilket har en positiv effekt på dit helbred. Sygdomme som forkølelse og hovedpine vil have meget sværere ved at slå igennem, da dit immunforsvar vil være stærkere pga. det forbedrede indeklima.

Derudover stiger din bolig også betydningsfuldt i værdi, hvilket er en god ting, hvis du for eksempel overvejer at sælge huset inden for nærmeste fremtid. Der er ingen tvivl om, at et energivenligt hus er meget mere attraktivt for en køber end et hus, hvor der skal bruges en formue på at holdet det opvarmet.

Som du kan se er der altså mange gode grunde til at investere i for eksempel solceller og jordvarmeanlæg. På sigt vil det spare dig for uhyre mange penge. Og besparelsen bliver kun større af, at priserne på energi og varme stiger.

Opsætning af solceller – kan du gøre det selv?

Det er i øvrigt værd at benytte sig af en teleskoplæsser med dertilhørende ”ståvogn” i forbindelse med opsætningen af solceller, da det godt kan være lidt risikabelt at klatre rundt på taget. Teleskoplæsseren vil alt andet lige gøre det mere sikkert for dig og håndværkerne at opsætte solpanelerne.

veinstallatoer.dk kan du i øvrigt hente en masse nyttig information om solceller. Denne hjemmeside er værd at se nærmere på, hvis du selv overvejer at udnytte solens energi og gerne vil vide mere om, hvordan det fungerer herunder hvor meget du kan spare.

Share.

About Author

Leave A Reply