Solceller

0

Først var det en super god forretning. Så kunne det ikke betale sig at få dem. Og nu er det igen en god ide at få anlagt solceller på ejendommen med henblik på at spare dig selv for en masse penge.

Solceller virker også i gråvejr

Det er heldigvis igen blevet en god forretning at installere og opsætte solceller. En gennemsnitlig familie kan spare forholdsvis mange penge på elregningen ved at benytte sig af energien som solcellerne skaber. Det er ikke unormalt at spare op mod 20% af det samlede elforbrug – hvis ikke mere!

Og du tænker sikkert, at solceller da kræver en masse solskinstimer og generelt godt vejr, hvilket kan være en mangelvare her i Danmark, men det er faktisk ikke tilfældet. Solceller kan snildt generere energi, selvom det er gråvejr udenfor. Det er nemlig UV-strålerne, som genererer energien – og de kan godt bryde igennem skyerne. Når det så er sagt, får du selvfølgelig det største udbytte, når solen står højt på himlen og skinner fra en skyfri himmel.

Solceller er især noget for dig med en stigende elregning

Hvis du måned efter måned kan se, at din elregning og dit elforbrug bare stiger og stiger, kan det i den grad anbefales at benytte solceller. I dag lever vi i en tid, hvor priserne på energi og el bare stiger og stiger, hvorfor du meget hurtigt kan føle dig økonomisk presset, når regningerne skal betales.

Med solceller kan du give dig selv et økonomisk frirum, da du skaber en masse gratis el, der uden tvivl vil få din elregning til at falde markant. Der er især mange penge at spare, hvis du er en større familie med teenagebørn, der bruger masser af strøm til computere, TV, musikanlæg osv.

Tager det lang tid at få opsat solceller og hvad koster det?

Som boligejer vil du selvfølgelig gerne vide, hvor lang tid det tager at få opsat disse solpaneler og ikke mindst, hvad det skal koste. Herunder kan du læse lidt mere om opsætning og pris.

Det kan typisk klares på en dag

I langt de fleste tilfælde kan opsætning af solceller klares på en enkelt dag. Hvis firmaet sender to mand af sted til bolig tidlig om morgenen, er de typisk færdig ved eftermiddagstid.

Opsætningstiden afhænger selvfølgelig også af, hvor nemt det er at tilgå det område, hvor panelerne skal opsættes. Hvis der for eksempel er tale om et fladt tag, er det typisk nemmere at opsætte, hvorimod et skråtag godt kan tage lidt ekstra tid.

Prisen afhænger i høj grad af solcelletypen og hvilket firma du benytter

Prisen på solceller varierer uhyre meget. Prisen afhænger nemlig af en række forskellige faktorer herunder solcelletype, valg af firma, antal paneler, solcelleanlægget osv.

Dog skal du forvente, at en gennemsnitlig opsætning af solceller inkl. alt, vil kostet i omegnen af 100.000 kr. Hvis du er på jagt efter en mere nøjagtig pris, kan det anbefales at benytte en af de forskellige tilbudstjenester og indhente tre tilbud fra forskellige firmaer. På den måde får du en meget god fornemmelse af, hvad prisen ca. bliver i dit personlige tilfælde.

Eksterne kilder:
http://www.lavenergi.dk/solceller/

Share.

About Author

Leave A Reply