Spar på varmen i hjemmet

0

I artiklen indgår et samarbejde med bedrenætter.dk

 

I de kolde vintermåneder bliver der i langt de fleste hjem skruet godt op for radiatorerne rundt om i hjemmet, og det kan komme til at koste dig mange penge, hvis ikke du sørger for at spare mest muligt på varmen. Men der er faktisk et par huskeregler og nogle gode tips, der kan gøre din varmeregning langt mindre fremover, så du i stedet kan bruge pengene på noget andet og samtidig passe godt på vores klima. Vi kommer med nogle gode råd til, hvordan du frem over kan få en mindre varmeregning, så du er godt forberedt til næste vinter. Så kan du varme boligen op med god samvittighed hele vinteren.

 

Investér i en ordentlig seng

Selvom mange er glade for et køligt soveværelse, så kan du ikke komme udenom at tænde lidt for varmen alligevel. For det er og bliver aldrig rart at ligge i en iskold seng med kolde dyner hver aften. Vil du gerne spare lidt på varmen i soveværelset, så kan det betale sig at investere i en god og ordentlig seng. For gode og store senge holder langt bedre på den varme, som kommer ind i madrasserne, og dermed vil din seng kunne varme din krop op langt hurtigere. Der findes et stort udvalg af senge, så det gælder bare om at vælge den, du synes bedst om. Gå efter kontinentalsengene, hvis du vil have mest muligt effekt ud af dit nye sengekøb.

 

Sluk for radiatoren

En ting, der ofte smutter for mange, er at få slukket for varmen, når der bliver luftet ud i hjemmet. Derfor bør du skrive dig bag øret, at du altid skal tjekke alle radiatorer i din bolig, inden du åbner vinduerne. For det gælder ikke kun den radiator, som du har i det pågældende rum, hvis du har døren til at stå åben. Samtidig kan det være en god idé at slukke for varmen, hvis du er ude af huset. På den måde bruger du kun varme, når du selv er hjemme til at nyde godt af den.

 

Brug overskydende varme

En anden måde at spare lidt på varmeregningen på er ved at bruge den overskydende varme, som du skaber i hjemmet. For når du bruger ovnen i køkkenet, så vil den have en masse varme i sig efter brug, og det kan du med fordel lukke ud i din bolig. Sæt ovnen på klem efter brug, og lad den varme køkkenet op i stedet for din radiator. Så undgår du spildvarme, og du kan i stedet give radiatoren lidt ro. Mange ovne har en lås, som gør det muligt for dig at lade lågen stå åben uden problemer.

Share.

About Author

Comments are closed.