Spar penge på elregningen med et pillefyr

0

Føler du dig berøvet, hver gang du modtager din varmeregning? Så er der økonomisk gode udsigter, hvis du investerer i et pillefyr. Med et pillefyr som din varmeforsyning kan du spare op til 60% sammenlignet med olie og gasfyr og helt op til 70% sammenlignet med elvarme. Med disse besparelser kan du på 2-4 år tjene investeringen af dit pillefyr, på 45-80.000 kroner, hjem igen og samtidig gøre noget godt for miljøet. Et pillefyr virker på samme måde som et olie- og gasfyr, men har en bedre forbrændingsproces og forurener derfor mindre. Pasningen af fyret forgår med påfyldning af træpiller og en jævnlig rengøring.

spar penge med pillefyr

Et pillefyr passer til dine nuværende systemer

Når du fyrer med et pillefyr opnår du en høj fremløbstemperatur, og derfor behøver du ikke at udskifte radiatorer i dit hus. Samtidig kan pillefyret indstilles til at slukke og tænde automatisk, så fyret ikke bruger unødvendig energi på at opvarme dit hus, når det ikke er nødvendigt. Med et pillefyr har du rig mulighed for at følge dit forbrug og sikre, at fyret ikke kører tomt og dermed ikke producerer varme til dit hus. Du kan nemlig koble fyret til din smartphone og styre forbruget på denne efter behov. På din smartphone kan du også holde øje med, om der skulle være udsving i forbrændingen af træpillerne.

Før du køber et pillefyr

Før du gør op med dig selv, om du vil investere i et pillefyr, er det vigtigt også at kigge på de ekstra opgaver, et pillefyr giver dig. Du skal sørge for at anskaffe træpiller til at fyre med, hvilket kræver plads, og samtidig skal du sørge for, at I ikke løber tør for træpiller. De fleste pillefyr skal påfyldes manuelt en gang ugentligt i vinterperioden, og samtidig skal det jævnligt renses for at opnå den bedste ydeevne.

Træpillerne kan variere i kvalitet og nogle sviner mere end andre, men alle piller giver dig en billig opvarmning af dit hus. Om sommeren kan du nedsætte effektiviteten til 10% af den maksimale ydeevne, hvilket er mere end rigeligt til at opvarme dit vand om sommeren. Derfor kan pillefyret skabe mere varme end nødvendigt og god energi vil derfor gå til spilde. Set over hele året er pillefyret en god investering, hvor du har rig mulighed for at spare penge, hvis du er villig til selv at ligge lidt arbejde i pasningen af fyret og har omgivelserne til det.

Share.

About Author

Leave A Reply