Tag et kig på varmeregningen – er der behov for energirenovering i boligen?

0

Er din varmeregning lidt for stor? I så fald kan det være en fordel at læse med her, da der gives flere gode råd til, hvordan man kan mindske varmeregningen og sørge for et bedre indeklima.

Konsekvenser ved dårlig isoleringsevne i boligen – og fordele ved energirenovering

Hvis en bolig er dårligt isoleret, vil det lede til, at der er mere fugt i boligen, og dette vil fremprovokere et dårligt indeklima, hvor luften er fugtig. Dette vil ydermere give et dårligt indeklima, hvis fugten på sigt kondenserer, øger det risikoen for udvikling af skimmel i boligen, hvilket kan være en dyr affære at råde bod på. Derfor kan det være en fordel at gøre noget, inden det går så vidt, således man kan være i huset i ro og mag uden bekymringer for dårligt indeklima, skimmelvækst og lignende. Noget af det, man kan gøre, er at lave energirenoveringer, der blandt andet vil isolere boligen bedre og også skabe et bedre indeklima, mens det også vil blive lettere at styre temperaturen, hvormed der ikke vil være så meget fugtigt luft i boligen. Derved skal man efter energirenoveringer i mindre grad bekymre sig om det dårlige indeklima og blot nyde tilværelsen med en god bog, en god film, bingo online eller lignende. Herudover vil en dårlig isoleringsevne i boligen også lede til, at man skal benytte unødvendigt mange ressourcer på at varme boligen op, hvilket på sigt leder til en varmeregning, der er alt for stor i forhold til det, varmeregningen vil koste efter en energirenovering.

En efterisolering kan give mindskninger på varmeregningen

En af de energirenoveringer, der især i ældre huse er gode at lave, er efterisoleringer, da de kan være med til enten at supplere eller erstatte den isolering, der allerede er tilstedeværende i boligen. Det kan eksempelvis være efterisolering af ydervægge, loft, krybekælder og lignende, og det er oftest de steder, der er mest udsatte, der kan være en fordel at efterisolere. Her er der især tale om ydervæggene, som oftest er ret udsat, når vejret er meget koldt.

Manglende isoleringsevne i ydervægge og loft for den sags skyld vil lede til, at den luft, der kommer ind gennem væggen i værste flad kan føles som træk, mens den ligeledes kan være meget fugtig, hvilket gennem kondensering kan give problemer i forhold til skimmelvækst. Dårlig isoleringsevne i eksempelvis ydervægge gør også, at det er svært at styre temperaturen i boligen, hvilket også kan lede til en alt for stor varmeregning. Med en efterisolering kan man derved nedsætte brug af ressourcer ved opvarmning af boligen, og dette giver positive resultater, når varmeregningen næste gang tikker ind i posten. På sigt kan der være så store besparelser på varmeregningen, at investeringen i efterisolering så småt begynder at tjene sig selv ind igen.

Share.

About Author

Leave A Reply