Værd at vide om køkkenhaven

0

Der er ingen grund til at bruge spagnum i din køkkenhave, heller ikke bark, eller andet træmateriale. Spagnum og spåner, er træsmuld, det er nemt at arbejde med og dejlig blødt at have mellem fingrene. Spagnum er fuld af næringsstoffer, og har en god start, hvis du skal plante.

Du kan ligeså godt bruge andre jordartikler som er langt bedre. Du køber massevis af sække spagnum, og det bliver nedbrudt. Derefter skal du fylde på, hvor mange penge løber det ikke lige op i?

Gode råd til køkkenhaven:

Der er intet bedre end gode råd til din køkkenhave, det er ikke altid let at finde ud af hvad der skal plantes, om der skal bruges plast eller what ever…

  1. Ikke for tidligt

Plant ikke for tidligt i din køkkenhave, det kan nemlig have konsekvenser for dine afgrøder. Temperaturen skal gerne være over 7-8 grader, før du kan begynde at så dine afgrøder. Ellers kan du ligeså godt starte forfra.

  1. Plastfolie

Det er en god ide når du har sået at ligge klar folie over afgrøderne, f.eks. hos kartoflerne. Du hæver temperaturen ved jordtemperaturen op til 5-7 grader efter 3 ugers tid, og dine kartofler vil klare sig bedre.

  1. Plastfolien skal af hvornår?

Når kartoffelplanterne rammer folien, kan du begynde kun at afdække i nattetimerne. Så dine kartofler vænner sig til klimaet, og dens natur.

  1. Så flere gange

Du kan så diverse ting flere gange i løbet af sæsonen, så du altid har grøntsager, hvor smart er det ikke lige?

Skal man tynde ud i sine planter?

Det er altid en god ide at tynde ud, for nogle planter har brug for plads. Når nye skud f.eks. kommer på en tomat, så tag dem endelig af. Men smid dem ikke ud, dem kan du sagtens bruge. Tomatplanter har godt af at få fjernet nye skud, for så kommer produktionen af tomaterne nemlig til at blive bedre. Der er intet bedre, end en dejlig tomat med god smag.

Det er ikke alle planter som du kan tynde ud i. Fordi alle planter er ikke i stand til at helbrede deres ”sår”. Det er derfor vigtigt, at du sætter dig ind i dine planters behov, og hvad der giver mest mening for din plante.

Her er de mest oplagte grøntsager til køkkenhaven:

Os danskere vil gerne have noget nemt, og overskueligt i køkkenhaven. Noget som ikke kræver en masse tid, og ikke mindst pasning. Der findes et hav af grøntsager, men vælg altid noget du kan lide, og evt. udfordre dig selv, i forhold til planter.

Ting som kartofler, løg, ærter & gulerødder er nogle af de mest oplagte ting, som danskerne har i deres køkkenhaver. Det er nogle nemme grøntsager, og hvis du har børn, så er det oplagt med ærter & gulerødder. Mange småbørn ville elske at komme med i haven, blot for at plukke ærter, og ikke mindst rive gulerødder op af jorden. Husk dog at hold øje, jord og orm er ikke det bedste for barnet, så hold øje med børnene.

Share.

About Author

Comments are closed.