Varmekildeguide: Fjernvarme eller naturgas?

0

Der findes i dag mange måder, hvorpå man kan opvarme sit hjem. Dog kender de fleste til både fjernvarme og naturgas, som er to opvarmningsmetoder, der er hyppigt anvendt i Danmark. Dog har begge metoderne nogle fordele og ulemper, der er værd at lægge mærke til, og du får derfor mulighed for at lære dem bedre at kende her.

 

Fjernvarme

Hvis du gerne vil opvarme dit hjem med fjernvarme, fungerer det på den måde, at spildvarme fra blandt andet el-kraftværkerne opvarmer vand, der gennem et rørnet pumpes ud til de forskellige boliger. Her afgives varmen enten direkte i radiatorerne eller gennem en varmeveksler. Opvarmningsmetoden er så populær, at hele 1,6 mio. benytter sig af den, og det gør den til den mest populære opvarmningsform. Hvorfor den er så populær hænger sammen med de fordele, der er i forbindelse med at opvarme via. fjernvarme. Opvarmningsmetoden er nemlig meget billig, og den er samtidig nem og miljøvenlig, hvilket gør den yderst attraktiv for boligejere, der ikke ønsker for meget besvær rent praktisk. Ulemperne ved fjernvarme er, at mange anlæg ikke passer i størrelse og indstilling til de hus, som de er installeret i. Dermed udnyttes varmen ikke ordentligt.

 

Naturgas

Naturgas er en anden opvarmningsmetode, som virker på den måde, at den kommer fra felter i Nordsøen og løber gennem et gasnet til forbrugerens gasfyr, hvor gassen antændes, og afbrændingen opvarmer vand til radiatorerne i huset. Naturgas er ligesom fjernvarme forholdsvist billigt og nemt, og metoden er samtidig også mere miljøvenlig end oliefyr og elvarme. Det gør også denne opvarmningsmetode særlig populær, og den er dermed brugt i 400.000 boliger med gasfyr. Grunden til, at metoden ikke er hyppigere anvendt, er den store ulempe, der er ved naturgas: Der er risiko for gas – og kulilteudslip. Dog skal fyret til serviceeftersyn hvert tredje år – netop for at undgå et sådant udslip.

 

Kontakt din lokale blikkenslager

Ønsker du at installere fjernvarme eller naturgas som opvarmning i din bolig, kan du kontakte Strube-vvs.dk. Befinder du dig i nærheden af Roskilde, og ønsker du dig et genialt tilbud, så kan du komme i kontakt med din lokale blikkenslager ved at følge dette link.

Share.

About Author

Leave A Reply