Vindmøller på havet

0

Vedvarende energi får en stadig større og større plads i medierne, folketinget og ikke mindst i folks bevidsthed. Vedvarende energi er et meget vigtigt emne, når det kommer til at sikre Jordens fremtidige energiressourcer.

En af de mere effektive metoder til at udnytte vedvarende energi er vindmøller på havet, men det har sine omkostninger. I denne artikel stiller vi skarpt på vindmøller på havet herunder hvilke fordele og ulemper de bringer med sig.

Vindmølleparker kan skabe uhyre meget energi

Som du nok allerede ved kan vindmølleparker på havet forsyne rigtig mange husstande med energi. Derfor vil vi opleve, at der i fremtiden vil blive bygget flere vindmølleparker med henblik på at udnytte den vedvarende vind så godt som muligt og samtidig spare miljøet for unødvendig last.

Hvis du gerne vil vide mere om vindmøller, vindmølleparker og lignende, kan det anbefales at besøge Dong Energys hjemmeside. På denne side kan du finde en masse spændende information.

Fordelen: Stærkere og mere jævn vind på havet

Grunden til, at vindmølleparker kan skabe så meget energi på havet skyldes, at vinden er kraftigere og mere jævn på havet. Vindmøller på havet skaber alt andet lige meget mere energi fremfor møllerne på land. Det er bl.a. derfor, at der bliver investeret så mange milliarder af kroner på at skabe parker af vindmøller på havet.

Hvorfor så ikke bare droppe møllerne på land og placere dem på havet? Dette spørgsmål går igennem manges hoveder, når de læser denne artikel, men der er faktisk en god grund til, hvorfor vi ikke bare kan opsætte alle de vindmøller på havet som vi vil. Læs mere om det i afsnittet herunder.

Ulempen: Anlægsomkostningerne er meget dyrere på havet end på landet

Det er ikke muligt at opsætte så mange vindmøller på havet som vi har lyst til, da der er uhyre mange omkostninger forbundet med en havvindmølle. Først og fremmest er det meget sværere at opsætte en mølle på havets bund i forhold til at opsætte den på land.

Derudover er de mange bølger og den kraftige vind også med til at slide meget mere på møllen i forhold til en landmølle, hvilket også koster mange penge i vedligehold og reparation.

Det er altså derfor, at du ser overvejende flere landmøller i forhold til havmøller i det danske landskab. Havmøllerne er ganske enkelt for dyre til, at staten blot kan opsætte dem som de har lyst til. Det kræver en masse ressourcer at få sådan en havvindmølle stablet på benene.

Fremtiden vil bære præg af endnu flere vindmøller på havet

Selvom de er meget dyre at etablere, er der ingen tvivl om, at fremtiden vil bringe os flere vindmøller på havet. I takt med, at teknologien bliver bedre og vinden kan udnyttes mere effektivt, bliver investeringen pludselig en hel del mere rentabel, hvorfor det godt kan betale sig at ofre flere penge på havvindmøller.

Derudover kan du også håbe på, at vindmølleindustrien bliver privatiseret i en endnu højere grad, hvilket får nye og mere kapitaltunge aktører på banen, der gerne vil bidrage til et renere miljø og ikke mindst en mere effektiv udnyttelse af den vedvarende energi som findes.

Share.

About Author

Leave A Reply