Gør din sport miljøvenlig

0

Vi ved alle, at sport er er godt for vores velvære og helbred. Dog er det ikke altid, at sport er lige så godt for miljøet. Det er der heldigvis en del, du, som sportsudøver, kan gøre noget ved. Hvor vi i en tidligere artikel gav gode råd til, hvordan du kan indrette dit hjem miljøvenligt, giver vi i artiklen her et par råd til, hvordan du kan gøre din sport mere miljøvenlig.

 

Når du udvælger dig dine nye løbebukser eller cykelshorts, kan du for eksempel gå efter tøj, der ikke indeholder bakteriedræbende stoffer. Mange producenter vælger at tilsætte stofferne for på den vis at fjerne eller forhindre lugt. I den lange ende har stofferne dog skadelige virkninger på dig og miljøet. Desuden er det sjældent nødvendigt med tilsætningen, da en simpel vask for det meste kan gøre kål på lugten i tøjet.

 

Bliver vi ved sportstøjet, så kan du ligeledes gøre din sport mere grøn ved at købe miljømærket tøj eller genbrugstøj, når du er på udkig efter det rette outfit til din favoritsport. Hvor miljømærket sportstøj er lavet uden brug af skrappe kemikalier og med gode materialer som bambus, økologisk bomuld og hamp, er genbrugstøj en måde, hvorpå vi undgår at udlede CO2 og slide unødvendigt på verdenens ressourcer. Der er altså mange gode grunde til at holde øje med både miljømærker og genbrugsbutikker.

 

Finder din sport sted på en lokalitet et stykke fra din bopæl, kan du desuden overveje muligheden for samkørsel eller tage cyklen derhen. Også her forhindres C02-udslip, og det med garanti noget miljøet vil mærke, hvis din sport finder sted et par gange om ugen.

 

Ud over at gøre din sport mere grøn, er der selvfølgelig også mulighed for at gøre den mere spændende. For eksempel tilbyder en bookmaker som Unibet en lang række bets på sports som fodbold, håndbold, tennis og cykling. På den måde kan du være sikker på altid at finde netop den sport du er vild med – og med al den indsats for at gøre både hjemmet og sporten mere grøn og miljøvenlig er det vist på tide med et velfortjent hvil foran fjerneren for at følge lidt med i din favoritsport – og det er til trods for strømforbruget.

Share.

About Author

Leave A Reply