Tænk miljørigtigt i dine online aktiviteter

0

Vi danskere er rigtig meget online – telefonen er oftest det første vi tjekker om morgenen, inden vi sætter os op i stuen og læser nyheder på computeren. Når vi har spist, mens vi har kigget på telefonen, smutter vi på arbejde – der sidder vi på Facebook … du forstår pointen. Hvis du er en af de mennesker, som forsøger at sænke sin miljøbelastning, så læs med her.

Brug telefonen i stedet for computeren

Det er de færreste der tænker over det, men din mobil er langt mere miljøvenlig end din computer. Din computer er oftest konstant sat til strøm, og bruger også væsentligt mere af det, da den normalvis har en væsentlig større skærm, er mere kraftfuld, og har flere programmer åbent ad gangen. Langt de fleste hjemmesider i dag er mobiloptimerede, så de passer til din telefon, og du ikke går glip af noget af brugeroplevelsen ved at bruge telefonen i stedet for computeren. Så hvis du eksempelvis spiller casino, og følger et roulette system, kan du altså stadig gøre dette fra din telefon, hos de fleste spiludbydere.

Tænk over hvad du laver online

At streame film eller musik er en rigtig klimasynder. Når du streamer, downloader du nemlig ikke en film eller en sang ned på din computer på en gang, men løbende. Derfor bruger din computer ekstra strøm, da den konstant er på arbejde, og for det andet bruger du mere internet, da du konstant downloader og uploader til nettet. Derfor kan vi altså i forlængelse af sidste afsnit konkludere, at hvis du skal se film, er det mere miljørigtigt at downloade filmen eller musikken, og så se eller høre det på din telefon, i stedet for din computer. Hvis du har downloadet det, kan du også se eller høre det en anden gang, hvor du måske står uden internet. Hvis du har en film du gerne vil se, så undersøg lige om den kommer i fjernsynet i den nærmeste periode, da det er denne mest miljørigtige måde at se film på. Men husk, at alt brug af internet skader miljøet, og det er altså ikke kun streaming der skader – det gør de sociale medier eksempelvis også.

Begræns brugen af internettet

Hvis du har besluttet dig for at se en film, så spørg nogle af dine venner, om I ikke skal se den sammen. Det er ikke bare mere miljørigtigt, men danner også grundlaget for en rigtig hyggelig aften – og så begrænser I også jeres miljøbelastning – what’s not to like?
Det er også sundt for os at komme lidt væk fra skærmen; mange af os er nærmest afhængige af de sociale medier, og hvis du vælger at lægge det lidt på hylden, hjælper du altså ikke kun miljøet, men også dig selv.

Share.

About Author

Comments are closed.