Alt man bør vide om folkepension

0

Det kan være svært at finde hoved og hale i folkepensionsreglerne og dette kan resultere i, at man måske går glip af nogle penge, som man er berettiget til. Dette er jo langt fra optimalt og derfor er det vigtigt at danne sig et overblik over, hvad der kan gøre sig gældende i ens situation, som kan hjælpe en på vejen mod en stabil udbetaling af folkepension. Det er rart at få ridset nogle af de forskellige forhold op og derefter læse mere dybdegående om folkepensionsreglerne.

Dit fødselsår har betydning

Der er forskel på folk som er født i år 1970 og folk som er født i 1953, når det kommer til folkepensionen. Hvis man er født i år 1953 eller tidligere, så kan man gå på pension, når man er 65 år gammel. Dette ændrer sig herefter og hvis man er født senere end dette, så vil man skulle være ældre og ældre før man kan få folkepension. For eksempel kan personer født i år 1957 først få pension efter de er fyldt 67 år. Det er derfor vigtigt at have overblik over, hvordan reglerne er skruet sammen og hvordan reglerne er for dit fødselsår. Dette er dog ikke de eneste forhold, for beløbet til udbetaling kan også ændre sig.

Hvor meget kan jeg få?

Folkepensionen består overordnet af et grundbeløb og et pensionstillæg. Grundbeløbet er som regel ens for gifte/samlevende personer og enlige. Pensionstillægget er derimod større for enlige og en del mindre for gifte. Grundbeløbet er på 6.160/6.237 kr. og pensionstillægget vil være 6.551 / 6.728 for enlige og 3.223 / 3.333. Det er altså nemt at se, at der kan være stor forskel på det beløb, som man får udbetalt og disse er ikke de eneste ting, som kan ændre sig alt efter ens situation. Derfor bør man altid forsøge at finde mere information omkring emnet.

Share.

About Author

Leave A Reply