Mår på loftet? Sådan får du dem væk.

0

Har du nogensinde haft besøg af mår på loftet? Så ved du med garanti, hvor uhyre irriterende situation er. Der er flere faktorer, som går mårens tilstedeværelse utålelig. Deriblandt kan de nævnes, at måren er et meget larmende dyr. Det betyder, at du ofte vil kunne høre den skure hen over gulvet på loftet, ligesom den hviner og skriger.

Det værste er dog, at måren især er aktiv om natten, da den jager i ly af mørket. Mens det er pænt belejligt for dyret at kunne jage under disse forhold, er det på ingen måde bekvemmeligt for dig. Du mister nemlig din gode nattesøvn!

Foruden at larme, er måren ikke en gæst, som hverken bruger toilet eller skraldespanden. Den urinerer på loftet, hvorpå der kan opstå en meget skarp lugt, som minder om ammoniak. Derudover kender den ikke til brug af skraldespanden, hvorfor den efterlader kadaveret fra dens bytte på dit loft. Er sæsonen varm kan det hurtigt føre til stank fra døde dyr!

Hvordan får man måren jaget bort?

Selvom måren måske lyder som et dyr, der ikke fortjener hensyn, så er den beskyttet af “Lov om jagt og vildtforvaltning” og “Bekendtgørelse om vildtskader”. Den er tilmed total fredet, i perioden hvor den får unger.

Man kan altså ikke bare gå bestialsk til værks og gøre ”ende” på måren som sådan. Af samme årsag anbefaler vi, at du anvender ultralyd.

Ultralyd har vist sig effektivt til at fordrive måren, da den udsættes for en høj tone, som gør det umuligt for den at blive boende i dit hjem.

Ultralydsapparatet, som udsender disse lyde, bruger en frekvens, som på ingen måde opfanges af mennesker, og som er ganske ufarlig for familiens kæledyr. Til gengæld hader måren den, og flygter derfor fra hjemmet – til glæde for både din næse og nattero.

Apparatet kan desuden stilles i garage m.m., hvis du oplever problemer med mår i bil/motor.

Kom mår på loftet til livs her.

Share.

About Author

Comments are closed.