De bedste falafelsteder i København

0

Det er nok de færreste, som ikke bryder sig om falafler. Den lille, sprøde kikærtefrikadelle som har sin oprindelse i Mellemøsten, smager bare rigtig godt og det er ikke til at komme udenom. Men som med alt muligt andet, er der stor forskel på smagen og konsistensen, afhængigt af hvor man foretrækker at få stillet sine falafel-cravings. I denne artikel kan du måske få øjnene op for nye falafelsteder eller blive mindet om gamle klassikere. Alternativt kan du læse om andre alternativer her.

Durum Bar:

Selvom hverken navnet eller indretningen på Durum Bar er særlig original, skal du ikke lade dig snyde. Her får du den lækreste sprøde falafel, hummus som er perfekt krydret og grøntsager, som er friske og sprøde. Rødkålen er syltet, hvilket giver den helt rigtige syre til måltidet Herlighederne bliver puttet i en hjemmelavet pandekage som er blød og elastisk og er det perfekte punktum på dette gourmetmåltid på budget. Hvis du godt kan lide lidt stærk mad, kan du med fordel sige ja til chilisovs i din durum. Hvis du er til den helt stærke udgave, kan du tage et lille bæger med chilipaste med ned til bordet og tilsætte lidt ekstra styrke til dit måltid – men vær varsom, den er ekstra hot!

 

Adresse: Nørrebrogade 195, 2200 København N.

Falafel Factory

Sloganet hos den moderne og eksperimenterende falafel-pusher er ‘det smager bare godt’. Og det har de såmænd helt ret i. På falafelfabrikken laver de alt fra bunden, hvilket man ikke er i tvivl om, da smagsvarianterne er meget anderledes, end dem man er vant til. Her krydrer de deres falafler på en anden måde og tilsætter forskellige grøntsager for at give en anden smag og et andet visuelt udtryk. De er ikke bange for at eksperimentere, så du kan sagtens støde på krydderier som ingefær og gurkemeje i din falafel.  Du kan få røde falafler med rødbede, grønne falafler med broccoli og gule falafler med gulerod. Derudover eksperimenteres der også med tilbehøret, som ændrer sig løbende, men ens for menuen er, at der altid er forskellige slags friske salater og forskellige slags dips og dressinger at vælge imellem og det er altid hjemmelavet.

 

Adresse: Nørrebrogade 63, 2200 København N.

Mahalle CPH

Hvis du elsker falafel og befinder dig i nærheden af Birkegade, må du ikke gå glip falaflerne hos Mahalle CPH. Stedet er hyggeligt og anretningerne smukke og velsmagende. Falaflerne er helt sprøde udenpå og indeni er de helt grønne, fordi de anvender så mange friske krydderurter til at fremhæve smagen. Udover falaflerne laver Mahalle også en helt unik libanesisk halloumisalat med hummus, avocado granatæble og sesam, som du helt sikkert vil komme igen efter.

 

Adresse: Birkegade 6, 2200 København N.

 

 

Share.

About Author

Comments are closed.