Derfor er medarbejdergaver vigtige!

0

 

Som medarbejder i en dansk virksomhed er man ofte en smule forkælet. Ikke blot fordi vi i Danmark har høje lønninger, gode arbejdsmiljø og en høj grad af efteruddannelse, men også fordi, vi ofte modtager ekstra goder fra vores arbejdsplads.

Særligt omkring julen, ved fødselsdag eller jubilæum forkæles ansatte med gaver. Det er endda gået hen og blevet forventet af medarbejderne, da de er vant til at modtage en firmagave, uanset hvor de arbejder og inden for hvilken branche.

Men hvorfor giver virksomheden disse medarbejdergaver, og hvorfor er det en god idé?

Medarbejdergaver styrker båndet

Når en virksomhed vælger at give gaver til de ansatte, sker det med garanti ikke udelukkende, fordi arbejdspladsen er meget godhjertet. Det er nemlig alment kendt, at gaver kan være med til at styrke relationen mellem medarbejder og arbejdsplads.

Når man taler om at skabe medarbejderloyalitet, og som virksomhed arbejder målrettet for at kunne beholde de dygtige ansatte, kan man arbejde med belønninger som én af flere strategier.

Det skal selvfølgelig nævnes, at gaver og løn i dag ikke er tilstrækkeligt til at holde på personale, hvis personalet først er blevet utilfredse med deres arbejdsplads. Løn og goder hører til organisationsteoriens såkaldte hygiejnefaktorer, altså omstændigheder, der skal være på plads, men i sig selv ikke skaber arbejdsglæde. En ansats løn er sjældent så god, den ikke kan findes et andet sted, og derfor ser den ansatte ikke denne som dét element, der skaber glæde, blot en ting, der skal være opfyldt. Det der skaber glæde, er de såkaldte motivationsfaktorer. Blandt andet efteruddannelse, indflydelse, nære bånd, et fysisk godt arbejdsmiljø, gode ledere og stimulerende arbejdsområder.

Ros og belønninger falder også under denne kategori, og her kan virksomheden bruge f.eks. den årlige julegave til at signalere, den er glad og tilfreds for de ansatte. Det viser, at deres arbejdsindsats er blevet bemærket, særligt hvis der er tale om flotte gaver, der beviser, det ikke er tomme ord, når ledere og direktører takker for et godt forgangent år eller holder en flot tale for en jubilar.

Medarbejdergaven er med andre ord med til at styrke forholdet mellem ansat og arbejdsplads, hvilket giver øget produktivitet og er en gevinst for begge parter.

 

Share.

About Author

Comments are closed.